Kezdőlap » HKO diagnosztika » Véroxigén szint. Miért fontos és hogyan növelhetjük?

Check Also

voll

Voll féle állapotfelmérés

379 hozzászólás

 1. Üdvözlöm, érdeklődéssel olvastam az írást.
  Kérdésem: megnövelhető-e a véroxigén szint mágnesezéssel?
  Pl.: mágnesezett karkötő folyamatos viselésével, időszakosan elektromágneses tér kialakításával a test körül?
  Válaszát köszönöm. Jó egészséget kívánok!

  • Igen, a mágneses karkötők és egyéb mágnesterápiás termékek használatával megnövelhető a vér oxigénszintje. A mágneses tér hatására a sejtek oxigénnel telítődnek, a sejtek közötti információáramlás felgyorsul, ami jótékony hatást gyakorol az egész szervezetre. Jó egészséget kívánok Önnek is!

 2. Üdvözlöm!
  Tegnap voltam üzemorvosnál és a véroxigén szintem háromszor is lett mérve, mind a háromszor 73 volt. A doki ilyet még nem látott, nem is tudta elmondani, hogy ez miért van. Furcsa, mert sokat sportolok (heti 4-5x 1 óra), nem dohányzom, nem iszom, 26 éves egészséges nő vagyok. Nem érzem magam rosszul, semmi fizikai tünetem nincs, ami kellemetlenül hatna a hétköznapjaimra. Kicsit megijedtem, miután elolvastam ezt a cikket. Talán annyi betegségem van, hogy vérszegény vagyok, 2 hónapja voltm egy vérvételen ellenőriztetni, ez az egy “baj” jelentkezett a laborban. Hova kell fordulnom ezzel az alacsony véro2 szinttel? Vagy tud e mondani valami biztatót a számomra? Előre is köszönöm!

  • Kedves Évi! Vérszegénység esetén valóban alacsonyabb a vér oxigénszintje. Fontos tisztázni a vérszegénység okát, a háziorvosához tud fordulni ennek érdekében. Fiatal korban sokszor vas-, folsav- vagy B12 vitamin hiány áll a probléma hátterében. A vér oxigénszintjét is újra megnézetném, megnyugtatásképp. Jó egészséget kívánok!

 3. Bálint László

  Üdvözlöm!

  Érdeklődnék, hogy hogyan, és hol szerezhetném be a fent említett oxigén cseppet?

  • ASO aktív stabilizált oxigén néven találkozhat vele. Bioboltokban kapható, online webáruházakban is rendelhető.

 4. Tisztelettel érdeklődöm, hogyan, honnan lehet oxigéncseppet beszerezni.Valóban hatásos-e? Súlyos légzési elégtelenségben szenvedő beteg számára szeretném megpróbálni, akinek az oxigén szaturációja 80 % alá is lemegy. Tehát nagyon komoly helyzetről van szó. Ezért kérem, hogy a lehető legőszintébb választ adják fenti kérdésemre. Várom válaszukat mielőbb. Köszönettel: Virág Angela

 5. Üdvözlöm!

  Nagy érdeklődéssel olvastam a cikket. A felsorolt tünetek 90%-val rendelkez(t)em. Bal lábamon nagyméretű megdagadt visszerek voltak, ezt március közepén megműttettem, és kompressziós harisnyát hordok. A gyógyulás óta folyamatosan pörgök, a közérzetem rengeteget javult, kevésbé vagyok álmos, nem halogatom a teendőimet, és megszűnt a sarkak repedezettsége is. Úgy gondolom (javítsanak ki, ha tévedek), a vénákban pangó vér is előidézheti az oxigén hiányos állapotot.

  • Visszér esetén a kitágult vénákban lelassul a véráramlás, a lábakban pang a vér, emiatt oxigénhiányos állapot alakul ki. A fáradtság is ezzel függ össze. A műtét és a kompressziós harisnya viselésének hatására a vér könnyebben áramlik, a vénák jobban szállítják az oxigént. Örülök, hogy jobban van. Jó egészséget kívánok Önnek!

 6. Üdvözlöm!

  Érdeklődéssel olvastam a cikket és az alábbi kérdésem lenne. Amatőr versenykerékpáros vagyok és van egy Suunto típusú órám egy pulzusmérő övvel. Ez az óra képes mérni a VO2 szintemet és a EPOC szintet.
  Kérdés ha egy tréning során a pulzusom átlag 141 (92-187 között ) volt az óra szerint mért VO2 szintem 48 ml/kg/min és az EPOC szint 82 ml/kg, akkor ön szerint a véroxigén szintem normál lehet?

 7. Hetesi Kálmán

  Szeretném megjegyezni, hogy amiről a cikk szól, az némileg eltér a valóságtól.

  A hemoglobin “feladata” hogy oxigénnel lássa el a sejteket. A szervezetünk fontos tulajdonsága, hogy az egyensúlyi helyzetet igyekszik minden körülmények között fenntartani. S ez a véroxigén-szintre is igaz! Vagyis ha eltér a véroxigénszintünk, akkor a szervezet korrigálja.
  Ha több lesz az oxigén mennyisége a vérben, akkor a kompenzáció miatt, kevésbbé tudja leadni az oxigént a hemoglobin.

  Természetesen, fontos a normális oxigénszint a vérünkben. Azonban a többlet-oxigén nemcsak felesleges, hanem káros is! A logika azt diktálná, hogy az oxigén tágitja az ereket. Sajnos azonban nem így van, az oxigén az ereket inkább összehuzza.
  Mindezek a szervezetünk működéséből fakad, ami sajnos a hétköznapi logikával nem egyeztethető össze.

  Az oxigén-terápia a gyógyítás eszköze, adott esetben életet menthet. Ugyanakkor az olyan személyek esetében akiknek a vére kevés oxigént juttat a sejtekhez, nem az oxigén vérbe juttatása jelenti a megoldást. K kell deríteni mi áll a betegség hátterében és azt meggyógyítani.
  Az esetek döntő hányadában a normálisnál alacsonyabb a vas vérszintje. Emiatt a hemoglobin nem szállít elég oxigént. De természetesen, nem ez az egyetlen ok. A háttérben pedig szinte mindig, emésztéssel összefüggő probléma áll.

  A vérerek csökkent keresztmetszete is végeredményben a sejtek oxigénhiányos állapotához vezet. Érdekes módon, ezen nem az oxigén vérbe juttatása segít, hanem a széndioxid. A közönséges szódaviz pl tágitja az ereket.

  E témát egy röpke hozzászólásban nem lehet kimeríteni.

  Végeredményben, a fenti cikkben foglaltaknak nincs valós alapja.
  A témához nem laikusként szóltam hozzá. Nincs szándékomban azonban magamnak reklámot csinálni. Inkább Prof. dr. Hummel Zoltán szakértelmét ajánlom figyelembe, aki országunkon kívül is elismert, biokémikus kutató. Legutóbb épp az oxigénnel dúsitott vizről szól egy rövid cikkében nagyon közérthetően. Érdemes meglátogatni a honlapját, nemcsak ezért, tekintve hogy sokegyéb fontos ismeretanyag is napvilágra kerül általa. Az imént e4mlitett cikk linkje: http://drhummel.hu/2014/12/03/jo-e-nekunk-oxigennel-vagy-hidrogennel-dusitott-vizeket-inni/

  Ti9sztelettel Hetesi Kálmán

  • Kedves Kálmán! Nem tudom, mire gondol konkrétan, amikor azt állítja, hogy a cikkben foglaltaknak nincs valós alapja. Helytálló, amit a hemoglobinról vagy a többlet oxigénről ír, és abban is egyetértünk, hogy a témát nem lehet egy ilyen rövid cikkel kimeríteni, nem is ez a célom. A manapság sokunkat jellemző alacsony oxigénszintről szól a cikk, s ennek kompenzálására több lehetőséget mutat be, én leginkább mozgásra, helyes légzésre, friss levegőn tartózkodásra ösztönöznék mindenkit.

 8. Hetesi Kálmán

  Nos, a fenti cikk ugyebár arról szól, hogy oxigén bejuttatása a szervezetbe, azaz a vér oxigénszintjének a növelése jótékonyan hat az egészségre. A vér oxigénszintje növelésére “oxigéncseppeket” ajánl. A hozzászólásomban igyekeztem tömören fölvázolni, hogy a vérünk oxigénszintjének emelése nem jár feltétlenül előnnyel, a helyett a hátrányát kellhet majd elszenvednie annak aki mellette dönt. Kifejtettem, hogy értelme csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazott oxigén-terápiának van.

  Tisztelettel: Hetesi Kálmán

  • Tisztelt Hetesi Úr, kedves Kálmán. Végre valaki autentikusan szólt hozzá ehhez tudományoskodó hablatyhoz.Azt azért megnézném, hogy ki és hol mért Budapesten 11% oxigént normál körülmények között. (Nem egy kémény kimeneti nyílásán. :)

 9. Németh István

  Komoly véleményt kérek az oldott oxigénről a vízben növeli-e a vér o.szintjét?! Gondolok pl. a “kakoun”vízre.

 10. Németh István

  A “kakoun víz És hasonló oldott o2.-t tartalmazó vízek házilag,pl egyen árammal hogyan állítható elő?!

 11. “A légkör oxigéntartalma hegyi levegőn jelenleg 21%, a szmoggal terhelt nagyvárosokban 16-19%.Budapesten mértek már 11%-os oxigénszintet is.”
  Aki ekkora ordas baromságot le mer írni, azt el kéne tiltani mindenfajta írástól. De persze az egyszerű embereket könnyű megvezetni. Innentől kezdve az utolsó szóig totál hiteltelenné vált számomra a cikk.

 12. GÁBORA MÁRTON

  Egy kicsit későn olvastam a cikket, sok odaillő dolgot kaptam úgy a feleségem mint a saját betegségeimmel kapcsolatban.Megpróbálom az oxigéncseppet,bár Nagyváradon ,ahol lakom , azt hiszen egy kicsit nehéz lesz beszerezni.
  Azt utóbbi időben sok bemutatón voltam, ahol nagyban dicsérik a Laser cell LC-001 (BNM termék) amely megnőveli a vér oxigén szállító kapacitását. Szeretném tudni, való ez a dolog vagy csak csalás? Köszönöm.

 13. Botyánszki Kázmér

  Napi 12- 13 órát kettes nyilláú állásban palackból pótolom az igen alacsony oxigénszintemet. A készülék az első kijelzésnél rendszeresen 95-n jelez, majd néhány másodperc múlva kezd az érték csökkenni ( 90-nél kezd villogni ) s szinte az eddigi ismereteim alapján, félelemetes értékre megy le, 3-4 érték között ingadozva. Ez az értékbizony volt már 42,43 44 is . A pulzus szám aránylag szerintem elfogadható : 80-83. Hozzá kell tennem, hogy ha másoknál végezzük ezt a mérést, ott az elfogadható 95, 98 as értékről nem megy lefelé . Mi lehet az oka, hogy nállam az első 2-3 másodpercben mindíg 90-re jelez, majd bármennyi palack használat után a 90-s érték alá csökken. Erősebb oxigén adaolásnál is csak néha-néha tudtam 90 fölétornázni azértéket ? ? Tisztelettel: Botyánszki Kázmér

 1. Pingback: Teljesítménydiagnosztika az EN Sportnál – Jánosfut

 2. Pingback: latestvideo sirius174 abdu23na1918 abdu23na46

 3. Pingback: 2019

 4. Pingback: cleantalkorg2.ru

 5. Pingback: #macron #Lassalle

 6. Pingback: a2019-2020

 7. Pingback: facebook

 8. Pingback: facebook1

 9. Pingback: javsearch.mobi

 10. Pingback: we-b-tv.com

 11. Pingback: hs;br

 12. Pingback: tureckie_serialy_na_russkom_jazyke

 13. Pingback: tureckie_serialy

 14. Pingback: 00-tv.com

 15. Pingback: +1+

 16. Pingback: æóêè+2+ñåðèÿ

 17. Pingback: Ñìîòðåòü ñåðèàëû îíëàéí âñå ñåðèè ïîäðÿä

 18. Pingback: Ñìîòðåòü âñå ñåðèè ïîäðÿä

 19. Pingback: watch

 20. Pingback: âûòîïêà âîñêà

 21. Pingback: ++++++

 22. Pingback: HD-720

 23. Pingback: guardians+of+the+galaxy+2

 24. Pingback: strong woman do bong soon

 25. Pingback: my id is gangnam beauty

 26. Pingback: guardians of the galaxy vol 2

 27. Pingback: 2020

 28. Pingback: kpop+star+season+6+ep+9

 29. Pingback: Video

 30. Pingback: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 31. Pingback: wwin-tv.com

 32. Pingback: movies

 33. Pingback: movies online

 34. Pingback: karan johar

 35. Pingback: Top Movies

 36. Pingback: Movies1

 37. Pingback: 11 10 2019

 38. Pingback: smotretonline2015.ru

 39. Pingback: Serial smotret

 40. Pingback: kinokrad

 41. Pingback: kinokrad 2020

 42. Pingback: ñïèñîê íîâûõ ôèëüìîâ

 43. Pingback: Watch TV Shows

 44. Pingback: casino

 45. Pingback: Kinokrad 2019 Kinokrad Hd

 46. Pingback: filmy-kinokrad

 47. Pingback: kinokrad-2019

 48. Pingback: filmy-2019-kinokrad

 49. Pingback: serial

 50. Pingback: cerialest.ru

 51. Pingback: youtube2019.ru

 52. Pingback: dorama hdrezka

 53. Pingback: movies hdrezka

 54. Pingback: HDrezka

 55. Pingback: kinosmotretonline

 56. Pingback: LostFilm HD 720

 57. Pingback: trustedmdstorefy.com

 58. Pingback: bofilm ñåðèàë

 59. Pingback: bofilm

 60. Pingback: 1 seriya

 61. Pingback: Êîíñóëüòàöèÿ ïñèõîëîãà

 62. Pingback: topedstoreusa.com

 63. Pingback: hqcialismht.com

 64. Pingback: viagramdtrustser.com

 65. Pingback: 4serial.com

 66. Pingback: See-Season-1

 67. Pingback: Evil-Season-1

 68. Pingback: Evil-Season-2

 69. Pingback: Evil-Season-3

 70. Pingback: Evil-Season-4

 71. Pingback: Dollface-Season-1

 72. Pingback: Queer-Eye-We-re-in-Japan-Season-1

 73. Pingback: serial 2020

 74. Pingback: Dailymotion

 75. Pingback: Watch+movies+2020

 76. Pingback: serial-video-film-online

 77. Pingback: tvrv.ru

 78. Pingback: 1plus1serial.site

 79. Pingback: #1plus1

 80. Pingback: 1plus1

 81. Pingback: Watch Movies Online

 82. Pingback: Film

 83. Pingback: Film 2020

 84. Pingback: Film 2021

 85. Pingback: watch online TV LIVE

 86. Pingback: human design

 87. Pingback: dizajn cheloveka

 88. Pingback: human-design-space

 89. Pingback: koma 2020

 90. Pingback: hischnye-pticy-hisxne-ptic

 91. Pingback: The-Gentlemen

 92. Pingback: led-2

 93. Pingback: pod-vodoi

 94. Pingback: vk 2020

 95. Pingback: parazity-oskar-2020

 96. Pingback: human design human design

 97. Pingback: DSmlka

 98. Pingback: viagra

 99. Pingback: viagra online

 100. Pingback: +

 101. Pingback: ¯jak Son³k

 102. Pingback: astrolog

 103. Pingback: film-kalashnikov-watch

 104. Pingback: generic cialis

 105. Pingback: cialis 20mg

 106. Pingback: watch online

 107. Pingback: generic viagra india

 108. Pingback: generic viagra price at walmart

 109. Pingback: viagra generic

 110. Pingback: kinoxaxru.ru

 111. Pingback: pobachennya u vegas

 112. Pingback: Proshanie so Stalinym

 113. Pingback: strelcov 2020

 114. Pingback: film t-34

 115. Pingback: online pharmacy

 116. Pingback: canadian pharmacy

 117. Pingback: sildenafil

 118. Pingback: cialis

 119. Pingback: Beograd film 2020

 120. Pingback: cialis generic

 121. Pingback: sildenafil citrate

 122. Pingback: viagra online

 123. Pingback: psiholog

 124. Pingback: psyhelp_on_line

 125. Pingback: coronavirus

 126. Pingback: PSYCHOSOCIAL

 127. Pingback: rasstanovka hellinger

 128. Pingback: Google

 129. Pingback: free apps for pc download

 130. Pingback: apk download for pc

 131. Pingback: free app for pclaptop

 132. Pingback: free download for windows 7

 133. Pingback: free app for pclaptop

 134. Pingback: free games download for pc

 135. Pingback: app for pc

 136. Pingback: free download for windows pc

 137. Pingback: free apps for pc download

 138. Pingback: games for pc download

 139. Pingback: cannabis oil for sale

 140. Pingback: kharkov university

 141. Pingback: ban hoc thong minh

 142. Pingback: Social Security Planning

 143. Pingback: cash for junk cars calgary

 144. Pingback: professional hairdressing scissor brands

 145. Pingback: Cherekasi film 2020

 146. Pingback: CBD gummies

 147. Pingback: CBD gummies

 148. Pingback: viagra

 149. Pingback: generic viagra

 150. Pingback: free proxies

 151. Pingback: strongest CBD oil

 152. Pingback: best CBD oil

 153. Pingback: Royal CBD

 154. Pingback: Royal CBD capsules

 155. Pingback: Royal CBD cream

 156. Pingback: paddle board inflatable

 157. Pingback: app download for pc

 158. Pingback: dispensary near me

 159. Pingback: quarantined at home

 160. Pingback: men mastubator

 161. Pingback: butterfly stimulator

 162. Pingback: best CBD pills

 163. Pingback: CBD products

 164. Pingback: CBD gummies

 165. Pingback: CBD gummies

 166. Pingback: CBD cream

 167. Pingback: dank vapes

 168. Pingback: CBD products

 169. Pingback: Royal CBD

 170. Pingback: CBD oil

 171. Pingback: best cbd cream for pain

 172. Pingback: best cbd cream for pain

 173. Pingback: Macaw

 174. Pingback: Grand Power Stribog

 175. Pingback: film doktor_liza

 176. Pingback: djoker film

 177. Pingback: Google

 178. Pingback: generic viagra

 179. Pingback: generic ventolin

 180. Pingback: 100mg viagra price

 181. Pingback: cialis without a doctor prescription

 182. Pingback: ciprofloxacina

 183. Pingback: gidonline-filmix.ru

 184. Pingback: koronavirus-v-ukraine-doktor-komarovskiy

 185. Pingback: naltrexone drug

 186. Pingback: best realistic dildo

 187. Pingback: strap on toys

 188. Pingback: best sex toys for men

 189. Pingback: pink dildo

 190. Pingback: Dank Carts

 191. Pingback: Consultant SEO

 192. Pingback: كوتشي

 193. Pingback: English bulldog puppies for sale

 194. Pingback: best CBD oil for dogs

 195. Pingback: best CBD oil for arthritis

 196. Pingback: best CBD oil for pain

 197. Pingback: best CBD oil

 198. Pingback: best CBD oil for dogs

 199. Pingback: best CBD oil for sleep

 200. Pingback: best CBD oil for sleep

 201. Pingback: best CBD cream for arthritis pain

 202. Pingback: best CBD oil for sleep

 203. Pingback: CBD oil for anxiety

 204. Pingback: best CBD oil for arthritis

 205. Pingback: best CBD oil for pain

 206. Pingback: best CBD capsules

 207. Pingback: best CBD oil for anxiety

 208. Pingback: best CBD oil

 209. Pingback: best CBD oil

 210. Pingback: best CBD capsules

 211. Pingback: CBD oil near me

 212. Pingback: best CBD oil

 213. Pingback: best CBD gummies

 214. Pingback: best CBD oil

 215. Pingback: best CBD gummies

 216. Pingback: best CBD oil

 217. Pingback: best CBD gummies

 218. Pingback: careprost generic

 219. Pingback: best CBD gummies

 220. Pingback: best CBD oil

 221. Pingback: best CBD gummies

 222. Pingback: best CBD gummies

 223. Pingback: games free downloa

 224. Pingback: free download for pc

 225. Pingback: app for laptop

 226. Pingback: free download for windows 10

 227. Pingback: viagra suppliers

 228. Pingback: free download for pc windows

 229. Pingback: free app for pclaptop

 230. Pingback: free download for windows 7

 231. Pingback: free games download for pc

 232. Pingback: app free download for windows 10

 233. Pingback: app free download for windows 7

 234. Pingback: games free download for windows 8

 235. Pingback: app free download

 236. Pingback: free pc games download

 237. Pingback: free download for windows 7

 238. Pingback: free games for pc download

 239. Pingback: free download for laptop

 240. Pingback: free download for windows 10

 241. Pingback: apps download for windows 10

 242. Pingback: app for pc download

 243. Pingback: free download for windows 10

 244. Pingback: hhttps://pcappsfull.com/fr/quran-apk.html

 245. Pingback: viagra generic

 246. Pingback: over the counter viagra

 247. Pingback: Canadian Online Pharmacies

 248. Pingback: Canadian Pharcharmy Online

 249. Pingback: make money online

 250. Pingback: vape shop near me

 251. Pingback: win at online roulette

 252. Pingback: knight rider kitt for sale

 253. Pingback: win at online casino

 254. Pingback: win at online roulette

 255. Pingback: make money fast

 256. Pingback: Balance CBD - Scam CBD Oil

 257. Pingback: link building

 258. Pingback: kratom near me

 259. Pingback: Blessed CBD

 260. Pingback: bàn học thông minh tphcm

 261. Pingback: CBD oil for depression

 262. Pingback: CBD oils

 263. Pingback: best CBD oil

 264. Pingback: CBD oils

 265. Pingback: best CBD oils UK

 266. Pingback: best CBD oils UK

 267. Pingback: best CBD oils UK

 268. Pingback: CBD oil UK

 269. Pingback: CBD oil UK

 270. Pingback: free instagram followers

 271. Pingback: hydroxychloroquine cost

 272. Pingback: Research chemicals for sale

 273. Pingback: t.me/psyhell

 274. Pingback: Ïñèõîëîã îíëàéí

 275. Pingback: send big file

 276. Pingback: OxyContin for sale

 277. Pingback: websites for sale

 278. Pingback: linkedin

 279. Pingback: Make Money Fast

 280. Pingback: Online jobs

 281. Pingback: Make Money from Home

 282. Pingback: Work from Home Jobs

 283. Pingback: Work from home

 284. Pingback: bitly.com

 285. Pingback: bitcoin slots

 286. Pingback: viagra 100mg

 287. Pingback: viagra price

 288. Pingback: viagra coupon

 289. Pingback: cheap viagra

 290. Pingback: cialis

 291. Pingback: cialis coupon

 292. Pingback: canadian pharmacy cialis

 293. Pingback: cialis 5mg

 294. Pingback: free download for windows pc

 295. Pingback: games for pc download

 296. Pingback: apk for windows 8 download

 297. Pingback: app apk for laptop

 298. Pingback: pc app free download

 299. Pingback: games for pc download

 300. Pingback: app apk download for windows 8

 301. Pingback: free download for windows 7

 302. Pingback: apps for pc download

 303. Pingback: full version pc games download

 304. Pingback: games for pc download

 305. Pingback: kratom online

 306. Pingback: Disposable Vape

 307. Pingback: Забавы эроТВ молодой парочки по данному url

 308. Pingback: Umzugsfirma Wien

 309. Pingback: Jed Fernandez

 310. Pingback: AC maintenance in dubai

 311. Pingback: india viagra samples

 312. Pingback: comprar seguidores instagram

 313. Pingback: Sonia Randhawa

 314. Pingback: free download for pc

 315. Pingback: ed cialis

 316. Pingback: sarkari jobs

 317. Pingback: Digital

 318. Pingback: counterfeit money for sale

 319. Pingback: Ayurveda Online Shop

 320. Pingback: Sonia Randhawa

 321. Pingback: Sonia Randhawa

 322. Pingback: rlowcostmd.com

 323. Pingback: kratom near me

 324. Pingback: kratom near me

 325. Pingback: Amsterdam escorts

 326. Pingback: cbd for cats

 327. Pingback: cbd oil for pain

 328. Pingback: Sonia Randhawa

 329. Pingback: maeng da kratom

 330. Pingback: Sonia Randhawa

 331. Pingback: Sonia Randhawa

 332. Pingback: Sonia Randhawa

 333. Pingback: Sonia Randhawa

 334. Pingback: effects of 150 mg of viagra

 335. Pingback: bitly

 336. Pingback: Extreme incense

 337. Pingback: latisse vs generic bimatoprost

 338. Pingback: Search Engine Optimisation

 339. Pingback: cialis 20mg price

 340. Pingback: 5euros

 341. Pingback: consultant seo

 342. Pingback: movies-tekstmovies-tekst

 343. Pingback: Webinar Training

 344. Pingback: جا کردن قوطی نوشابه تو کون

 345. Pingback: Zemlyane 2005 smotret onlajn

 346. Pingback: brand name viagra

 347. Pingback: casino bonus utan insättning 2020

 348. Pingback: سكس مراهقين مترجم

 349. Pingback: Reverse Phone Lookup & People Search

 350. Pingback: canadian parmacy viagra 100mg

 351. Pingback: pharmacy

 352. Pingback: cialis generic

 353. Pingback: Handlateknik

 354. Pingback: عزة وثقة

 355. Pingback: غرور

 356. Pingback: الغدر

 357. Pingback: Escort amsterdam

 358. Pingback: Kratom near me

 359. Pingback: 5euros

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*