Kezdőlap » HKO diagnosztika » Véroxigén szint. Miért fontos és hogyan növelhetjük?
vér

Véroxigén szint. Miért fontos és hogyan növelhetjük?

Egyre több bizonyíték került napvilágra arról, hogy napjaink súlyos betegségei mögött a krónikus oxigénhiány áll.  A számos szakértői vélemény közül néhány. ..

Elégtelen oxigén elégtelen biológiai energiát jelent, ami megnyilvánulhat enyhe kimerültségben is, de akár életet veszélyeztető megbetegedésekhez is vezethet. Az elégtelen oxigén és a megbetegedés közötti kapcsolat már bizonyított.
Dr. W. Spencer Way, Journal of the American Association of Physicians

Az összes komoly megbetegedés esetében vele járó alacsony oxigén állapotot találtunk. A testszövetek alacsony oxigénellátottsága bizonyosan betegséget jelez. A hypoxia, vagy oxigénhiány a szövetekben az összesdegeneratív megbetegedés alapvető okául szolgál. Dr. Stephen Levine, neves molekuláris biológus, Oxygen Deficienc:A Concomitant toAllDegenerative Illness (Oxigénhiány: A degeneratív megbetegedések hátterében)

A ráknak csak egy fő oka van. Ez pedig a testi sejtek normál légzésének anaerob (oxigénhiányos) légzéssé válása.”
Dr. Otto Warburg, rákkutatásért Nobel díjjal kétszeresen kitüntetett

Miért fontos az oxigénszint?

Az oxigén nélkülözhetetlen az élethez, a biológiai oxidáció folyamatához. A vörös vérsejtjeink feladata az oxigénnek a sejtekbe juttatása, illetve a széndioxid visszaszállítása. Az oxigénszegény vér sűrű folyású, mivel a vörösvérsejtek nagyok és kevésbé mozgékonyak. A friss oxigéndús vér csak akkor tud a szövetekbe áramlani, ha az elhasznált vérrel ellepett terület felszabadul. Ekkor az anyagcsere egészséges marad. Az oxigénben gazdag vér jól folyik, mivel a vörösvérsejtek kicsik és mozgékonyak. Ha valamilyen okból kifolyólag kevesebb oxigén jut a sejtekhez, akkor azok az energiatermelő folyamatok, melyek az életfunkciókat biztosítják, sérülnek.  Minél tovább áll fent az oxigénhiányos környezet, annál nagyobb az esélye annak, hogy a következményeként valamilyen betegség kialakul.

Mennyi az oxigénszintünk?

oxigenmeroA szervezet oxigénellátottságát a vérben található oxigén szintjével lehet a legjobban mérni. Egy egészséges embernél ez 99%, egy átlagembernél 96-98%, különféle betegségekben vagy energiahiányban szenvedőknél ez általában 89-95%. A dohányzás során nagy mennyiségű szén-monoxid keletkezik, ezért a dohányzók véroxigén-szintje tartósan alacsony, általában 96% alatti. Ha a vér oxigénellátottsága nem éri el a 99%-ot, akkor a szervezet folyamatosan oxigénhiányban szenved, a sejtek egy része folyamatosan alulműködik. A szervezetünk oxigén telítettsége ujjhegyre csatolt oxigénmérővel egy pillanat alatt kimutatható. Minden házorvosnál, kórházban, rendelő intézetben van ún pulsoximeter, amivel ingyen meg tudják mérni a vér oxigénszintjét.

Az oxigénhiány tünetei

A mintegy 100 ezer km hosszú érhálózatunknak négy végartériája van.  Ha a végartéria eldugul, az általa ellátott terület elhal (pl. infarktus). Tehát ez a négy szerv jelzi először azt, hogy valami baj van, a végartéria oxigénhiányos.

 • Agy – koncentrációs zavar, ebéd után aluszékonyság, látszólag indokolatlan ásítozás, elhalkuló, lassuló beszéd
 • Szem – váltakozó látásélesség (ha megdörzsöljük a szemünket, javul, ha nem dörzsöljük, káprázik)
 • Szív – magas pulzusszám, a legkisebb fizikai munkát is meggondoljuk, hogy csináljuk-e
 • Vese – fázik a kéz és a láb, főleg a láb és gyakori  nappali vizelés, éjszaka is rendszeresen WC-re megy, de a kiürített mennyiség kevés.
 • Fontos tünet lehet, ha a sarkon, egymás mellett, függőlegesen, a bőr mélyen be van repedve. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek a puffer kapacitása már nem győzi a terhet.

A következő fázis, amikor az oxigénhiány az emésztőrendszerben lévő ATP (adenozin-trifoszfát) hiánnyal is együtt jár. Ez a szájüregtől a végbélnyílásig, először csak a funkciókat zavarja.

 • Ebéd után felpuffad, gázosodik (böffentés, szellentés kellemetlenül erős szaggal),
 • A lábujjak közötti terület ammónia szagú (jelzi, hogy sok a fehérje a szervezetben) vagy erjedt szagú (sok a szénhidrát), de jelentkezhet a kettő együtt is, vagyis szénhidrátból is és fehérjéből is többet veszünk magunkhoz, mint kellene.

A szervezet azért nem tudja ezeket már megemészteni, mert oxigénmentes állapotba került. Ilyenkor már a normál mikroflóra lebomlik, és a helyét gombák foglalják el.

 • A szervezet elgombásodásának bőrgyógyászati tünete a láb nagyujján lévő gombásodás. Itt van a lép, a hasnyálmirigy és a máj meridiánnak a kezdőpontja.

Ha a mikrobiológiai egyensúly felborul, a lebontási folyamatok is elégtelenné válnak.

 • Szorulás vagy hasmenés jelentkezik, vagy kupacos lesz  a széklet. Ez azt jelenti, hogy kijön egyben, de nincs formája, olajos, fénylő a teteje, és emésztetlen ételmaradékokat lehet benne látni.
 • A vége, az asztma – allergia, szívburok gyulladás, szívizom gyulladás, rheumatoid artritisz, pszoriazis, ekcéma, szeboreás fejbőr, gégészeti dolgok, arcüreg gyulladás, homloküreg gyulladás, és a legcsúnyább krónikus degeneratív betegség a rák valamelyik fajtája.

A holisztikus kínai vérdiagnosztika

A hagyományos kínai orvoslás holisztikus szemlélettel vizsgálta a vért, amelynek képzésében és mozgatásában minden szerv részt vett. A “kínai vér” (hszüe) nem csak az általunk ismert vért jelentette, hanem magában hordozta az őt mozgató energiát, a csit is. A vér jin jellegű, a csi pedig jang vonásokat hordoz. A csi a vér uralkodója, parancsnoka, mondja a Ling Su. A “kínai vér” száraz és folyékony alkotórészekből áll, a középső melegítőből (a csung csiaóból) kapja a csit és a nedveket, vagyis a lép és a gyomor a táplálékokból alakítja ki. Az ősi kínaiak ismerték a vér oxigén- és tápanyagszállító funkcióját, mivel úgy tartották, hogy a csi és a vér szoros kölcsönhatásban állnak egymással, egymásba átalakulnak. A holisztikus véranalízis náluk úgy fogalmazódott meg, hogy “ha a vérben a jin és jang – vagyis a nedvek és az energia – kölcsönösen egyensúlyban tartják egymást, akkor az inak és csontok erősek, az ízületek mozgékonyak”.

A vér funkciói

 • Tápanyagokat biztosítani a szervek, szövetek és meridiánok számára. A vérből származó tápanyagoknak köszönhetően a szervek és szövetek normálisan tudnak működni ami a bőr egészséges fényét eredményezi az arcon és hajon. A körmök, izmok, csontok egészsége szintén a vérellátástól függ.
 • Biztosítani a test mozgását. A Huang Di Nei Jing a hires kinai gyógyászati szöveg a Han-dinasztiából azt mondja: ‘Elegendő vért kapva, a máj támogatja az egészséges látást. Elegendő vért kapva a láb menni tud. Elegendő vért kapva a tenyér meg tud fogni dolgokat. Elegendő vért kapva a ujjak fel tudnak venni dolgokat.’ Ez illusztrálja a vér jelentőségét az egészséges izomműködésben és az érzékelésben. Ha kevés a vér szédülés, fülzúgás vagy végtag gyengeség léphet fel.
 • Támogatni az agyi és mentális folyamatokat. Elegendő vérellátással tiszta tudat, ép lélek, gyors gondolkodás és gyors reakció lehetséges. Másrészről a vérhiány rossz emlékezetet, álmatlanságot és súlyos esetekben mentális zavarokat és pszichiátriai betegségeket idéz elő.

A kínai vérdiagnosztika négy fő betegségcsoportot különít el:

 • Vérhiány (hszüe hszü)
  A vér hiányának fő tünetei: halvány vagy sárgás arcszín, sápadt ajkak, szédülés, csökkent látóképesség, álmatlanság, a kezek és lábak zsibbadása, általános testi gyengeség, fáradtság, rövidült légzés, világos nyelvtest, finom és gyors vagy erőtlen pulzus.
 • Vér pangás (hszüe jü)
  A vér pangása külső (pl. sérülés) vagy belső okok miatt jöhet létre, és fő tünetei a következők: duzzanatok szúró fájdalmakkal, amelyek éjszaka kifejezettebbek, a testtájék nyomásra kifejezetten érzékeny, a fájdalom gyakran egy pontra lokalizálódik, szürke vagy feketés arcszín, sötétlila ajkak, a nyelven ibolyaszínű pettyek. Száraz száj mellett a beteg nem kíván inni. Ha a vér pangása a test felszínes rétegeiben van, akkor zöldeskék foltokban jelenik meg, ha mélyebben, akkor sokszor tapintható terimék formájában. (A jóindulatú daganatok, ciszták például a kínai orvoslásban mind a vér tartós pangásának követei.)
 • Vérhőség (hszüe zsö)
  A vérhőség úgy jön létre, hogy a hőség benyomul a vérbe és felforralja azt, vagy le is csökkenti annak mennyiségét, kiszárítva a folyékony alkotórész (hszüe je) egy részét. A főbb tünetek ilyenkor: nyugtalanság, álmatlanság, száraz száj mellett a szomjúság hiánya, forró test, gyors pulzus és sötétvörös nyelv. Ha a hőség túl nagy mennyiségben hatol a vérbe, akkor “mértéktelen mozgásba” (pi hszüe vang hszing) hozza azt, aminek orrvérzés, vérhányás, vérköpés, vérvizelés, nőknél idő előtti vagy túl erős menstruációs vérzés lehet a tünete.
 • Vérvesztés (csu hszüe)
  A vérzések (csu-hszüe) oka lehet:
  1. A már említett mértéktelen mozgás, amelyhez a hőséget úgy pszichés okok, mint kórokozók társíthatják,
  2. A lépenergia gyengesége (pi csi hszü), amikor ez nem tudja többé ellenőrzése alatt tartani az érben a folyadékokat.
  3. A vér pangása a test belsejében (jü hszüe nej csi), ami szintén energiahiány következtében alakul ki, valamint természetesen.
  4. Külső sérülések (vaj sang), amikor is a véredények külső behatásra vesztik el tartalmukat.

Mit nyerünk magasabb oxigénszinttel?

 • Az általános közérzet javul, a gyengeség, fáradtság és levertség pár perc alatt eltűnik
 • Nő a koncentrációs képesség, a figyelem, az agytevékenység, javul a rövidtávú memória
 • A szervezet anyagcsere folyamatai felgyorsulnak, az ideális testsúly elérhetővé válik
 • A betegség utáni lábadozás szakasza lerövidül
 • A sportban  jobb teljesítmények elérésére képes, az állóképesség növekedése mellett. Az izmokban képződő tejsav csökken, az izomláz ki sem alakul, vagy enyhébb lefolyású.
 • Bizonyos típusú fejfájás megszüntethető oxigénnel. Ilyen a migrénes fejfájás, vagy a cluster fejfájás. Szédülés és fülzúgás esetén is hathatós segítség.

Hogyan növelhetjük véroxigén szintünket?

Tartózkodjunk többet a friss levegőn, lehetőleg tiszta, hegyi levegőn.  Az iparosodás és a vele járó környezetszennyezés hatására a levegőben lévő oxigén mennyisége folyamatosan csökken. A légkör oxigéntartalma hegyi levegőn jelenleg 21%, a szmoggal terhelt nagyvárosokban 16-19%.Budapesten mértek már 11%-os oxigénszintet is.

Tanuljunk meg helyesen lélegezni! Nyugalmi állapotban egy átlagos felnőtt ember egy perc alatt 330 mg oxigént vesz fel, teszi ezt percenként 12–16 lélegzetvétellel, vagyis egy lélegzetvétel 20–30 mg oxigént juttat a szervezetbe.  A tai csi vagy a csikung is megtaníthat helyesen lélegezni, ezek segítségével is feltornázhatjuk oxigénszintünket. Ezek az ősi mozdulatok úgy vannak létrehozva, hogy a tüdőlebenyek a mozgások közben kitágulnak, és így nagyobb felületen tudják leadni az elhasznált széndioxidot és felvenni a szükséges oxigént a beszívott friss levegőből. Mivel a mozdulatok lassúak, és a légzés a mozdulatok sebességéhez automatikusan igazodva szintén lassú, a tüdőnek több ideje van az oxigén és a széndioxid kicserélésére. Ha lassan, egyenletesen, mélyeket lélegzünk, akkor a szervezetünk megfelelő mennyiségű oxigénhez jut.

Folytassunk rendszeresen testmozgást! Egy kerékpárversenyző pl. a Tour de France hegyi szakaszain percenként akár 2-3000 mg oxigént is felvehet.

Naponta többször szellőztessünk.

Figyeljünk arra, hogy mit iszunk! Folyóvizeink oxigéntartalma 5-10%, esővíz, forrásvíz 10-15% oxigént tartalmaz, a csapvíz 3% oxigén tartalmú, a szénsavas ásványvizek, üdítők, kávé 0% oxigént tartalmaznak. Kaphatók már oxigénnel dúsított vizek is, illetve oxigénes szifon is, ami magyar fejlesztés. Ezzel annyi a probléma, hogy noha magas koncentrációban tartalmaz oxigént a víz, amint pohárba kitöltjük, az oxigén alkalmazkodik a lecsökkent nyomáshoz, és a térfogata hirtelen megnő, azaz buborékolás közepette pillanatok alatt távozik a vízből. Valószínű, hogy így is magasabb oxigéntartalmú víz kerül be a szervezetünkbe, de ne higgyünk a hirdetéseknek, melyek 2000 mg tartalmú vizet ajánlanak.

Már Magyarországon is szerezhetünk be oxigéncseppet. A stabilizált oxigéncseppek által tiszta oxigén kerül a véráramba, ami 4-5 órán keresztül magasan tartja a test sejtjeinek oxigénháztartását. Napi 3-4 alkalommal ajánlott fogyasztani, 1/3 dl vízbe 1-2 cseppet keverve. 1 liter víznél ez 25 csepp.
Terápiás célzattal sokféle oxigénterápia létezik. Klinikai esetekben a vér átmosását, oxigénnel dúsítását alkalmazzák. Japánban nagyon elterjedtek az oxigénbárok, sőt utcai oxigén automaták is vannak, ahol magas oxigéntartalmú levegőt lélegezhetünk be. A bőrünkön keresztül hat az oxigénfürdő, amit szintén terápiás célzattal fejlesztettek ki. Ezek nagyon jók, de igen drágák, válasszuk inkább az olcsóbb megoldásokat az oxigénszint növelésére.

Check Also

voll

Voll féle állapotfelmérés

Dr. Reinhold Voll 1953-ban dolgozta ki a róla elnevezett elektroakupunktúrás vizsgálati eljárást, mellyel az emberi ...

291 hozzászólás

 1. Üdvözlöm, érdeklődéssel olvastam az írást.
  Kérdésem: megnövelhető-e a véroxigén szint mágnesezéssel?
  Pl.: mágnesezett karkötő folyamatos viselésével, időszakosan elektromágneses tér kialakításával a test körül?
  Válaszát köszönöm. Jó egészséget kívánok!

  • Igen, a mágneses karkötők és egyéb mágnesterápiás termékek használatával megnövelhető a vér oxigénszintje. A mágneses tér hatására a sejtek oxigénnel telítődnek, a sejtek közötti információáramlás felgyorsul, ami jótékony hatást gyakorol az egész szervezetre. Jó egészséget kívánok Önnek is!

 2. Üdvözlöm!
  Tegnap voltam üzemorvosnál és a véroxigén szintem háromszor is lett mérve, mind a háromszor 73 volt. A doki ilyet még nem látott, nem is tudta elmondani, hogy ez miért van. Furcsa, mert sokat sportolok (heti 4-5x 1 óra), nem dohányzom, nem iszom, 26 éves egészséges nő vagyok. Nem érzem magam rosszul, semmi fizikai tünetem nincs, ami kellemetlenül hatna a hétköznapjaimra. Kicsit megijedtem, miután elolvastam ezt a cikket. Talán annyi betegségem van, hogy vérszegény vagyok, 2 hónapja voltm egy vérvételen ellenőriztetni, ez az egy “baj” jelentkezett a laborban. Hova kell fordulnom ezzel az alacsony véro2 szinttel? Vagy tud e mondani valami biztatót a számomra? Előre is köszönöm!

  • Kedves Évi! Vérszegénység esetén valóban alacsonyabb a vér oxigénszintje. Fontos tisztázni a vérszegénység okát, a háziorvosához tud fordulni ennek érdekében. Fiatal korban sokszor vas-, folsav- vagy B12 vitamin hiány áll a probléma hátterében. A vér oxigénszintjét is újra megnézetném, megnyugtatásképp. Jó egészséget kívánok!

 3. Bálint László

  Üdvözlöm!

  Érdeklődnék, hogy hogyan, és hol szerezhetném be a fent említett oxigén cseppet?

  • ASO aktív stabilizált oxigén néven találkozhat vele. Bioboltokban kapható, online webáruházakban is rendelhető.

 4. Tisztelettel érdeklődöm, hogyan, honnan lehet oxigéncseppet beszerezni.Valóban hatásos-e? Súlyos légzési elégtelenségben szenvedő beteg számára szeretném megpróbálni, akinek az oxigén szaturációja 80 % alá is lemegy. Tehát nagyon komoly helyzetről van szó. Ezért kérem, hogy a lehető legőszintébb választ adják fenti kérdésemre. Várom válaszukat mielőbb. Köszönettel: Virág Angela

 5. Üdvözlöm!

  Nagy érdeklődéssel olvastam a cikket. A felsorolt tünetek 90%-val rendelkez(t)em. Bal lábamon nagyméretű megdagadt visszerek voltak, ezt március közepén megműttettem, és kompressziós harisnyát hordok. A gyógyulás óta folyamatosan pörgök, a közérzetem rengeteget javult, kevésbé vagyok álmos, nem halogatom a teendőimet, és megszűnt a sarkak repedezettsége is. Úgy gondolom (javítsanak ki, ha tévedek), a vénákban pangó vér is előidézheti az oxigén hiányos állapotot.

  • Visszér esetén a kitágult vénákban lelassul a véráramlás, a lábakban pang a vér, emiatt oxigénhiányos állapot alakul ki. A fáradtság is ezzel függ össze. A műtét és a kompressziós harisnya viselésének hatására a vér könnyebben áramlik, a vénák jobban szállítják az oxigént. Örülök, hogy jobban van. Jó egészséget kívánok Önnek!

 6. Üdvözlöm!

  Érdeklődéssel olvastam a cikket és az alábbi kérdésem lenne. Amatőr versenykerékpáros vagyok és van egy Suunto típusú órám egy pulzusmérő övvel. Ez az óra képes mérni a VO2 szintemet és a EPOC szintet.
  Kérdés ha egy tréning során a pulzusom átlag 141 (92-187 között ) volt az óra szerint mért VO2 szintem 48 ml/kg/min és az EPOC szint 82 ml/kg, akkor ön szerint a véroxigén szintem normál lehet?

 7. Hetesi Kálmán

  Szeretném megjegyezni, hogy amiről a cikk szól, az némileg eltér a valóságtól.

  A hemoglobin “feladata” hogy oxigénnel lássa el a sejteket. A szervezetünk fontos tulajdonsága, hogy az egyensúlyi helyzetet igyekszik minden körülmények között fenntartani. S ez a véroxigén-szintre is igaz! Vagyis ha eltér a véroxigénszintünk, akkor a szervezet korrigálja.
  Ha több lesz az oxigén mennyisége a vérben, akkor a kompenzáció miatt, kevésbbé tudja leadni az oxigént a hemoglobin.

  Természetesen, fontos a normális oxigénszint a vérünkben. Azonban a többlet-oxigén nemcsak felesleges, hanem káros is! A logika azt diktálná, hogy az oxigén tágitja az ereket. Sajnos azonban nem így van, az oxigén az ereket inkább összehuzza.
  Mindezek a szervezetünk működéséből fakad, ami sajnos a hétköznapi logikával nem egyeztethető össze.

  Az oxigén-terápia a gyógyítás eszköze, adott esetben életet menthet. Ugyanakkor az olyan személyek esetében akiknek a vére kevés oxigént juttat a sejtekhez, nem az oxigén vérbe juttatása jelenti a megoldást. K kell deríteni mi áll a betegség hátterében és azt meggyógyítani.
  Az esetek döntő hányadában a normálisnál alacsonyabb a vas vérszintje. Emiatt a hemoglobin nem szállít elég oxigént. De természetesen, nem ez az egyetlen ok. A háttérben pedig szinte mindig, emésztéssel összefüggő probléma áll.

  A vérerek csökkent keresztmetszete is végeredményben a sejtek oxigénhiányos állapotához vezet. Érdekes módon, ezen nem az oxigén vérbe juttatása segít, hanem a széndioxid. A közönséges szódaviz pl tágitja az ereket.

  E témát egy röpke hozzászólásban nem lehet kimeríteni.

  Végeredményben, a fenti cikkben foglaltaknak nincs valós alapja.
  A témához nem laikusként szóltam hozzá. Nincs szándékomban azonban magamnak reklámot csinálni. Inkább Prof. dr. Hummel Zoltán szakértelmét ajánlom figyelembe, aki országunkon kívül is elismert, biokémikus kutató. Legutóbb épp az oxigénnel dúsitott vizről szól egy rövid cikkében nagyon közérthetően. Érdemes meglátogatni a honlapját, nemcsak ezért, tekintve hogy sokegyéb fontos ismeretanyag is napvilágra kerül általa. Az imént e4mlitett cikk linkje: http://drhummel.hu/2014/12/03/jo-e-nekunk-oxigennel-vagy-hidrogennel-dusitott-vizeket-inni/

  Ti9sztelettel Hetesi Kálmán

  • Kedves Kálmán! Nem tudom, mire gondol konkrétan, amikor azt állítja, hogy a cikkben foglaltaknak nincs valós alapja. Helytálló, amit a hemoglobinról vagy a többlet oxigénről ír, és abban is egyetértünk, hogy a témát nem lehet egy ilyen rövid cikkel kimeríteni, nem is ez a célom. A manapság sokunkat jellemző alacsony oxigénszintről szól a cikk, s ennek kompenzálására több lehetőséget mutat be, én leginkább mozgásra, helyes légzésre, friss levegőn tartózkodásra ösztönöznék mindenkit.

 8. Hetesi Kálmán

  Nos, a fenti cikk ugyebár arról szól, hogy oxigén bejuttatása a szervezetbe, azaz a vér oxigénszintjének a növelése jótékonyan hat az egészségre. A vér oxigénszintje növelésére “oxigéncseppeket” ajánl. A hozzászólásomban igyekeztem tömören fölvázolni, hogy a vérünk oxigénszintjének emelése nem jár feltétlenül előnnyel, a helyett a hátrányát kellhet majd elszenvednie annak aki mellette dönt. Kifejtettem, hogy értelme csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazott oxigén-terápiának van.

  Tisztelettel: Hetesi Kálmán

  • Tisztelt Hetesi Úr, kedves Kálmán. Végre valaki autentikusan szólt hozzá ehhez tudományoskodó hablatyhoz.Azt azért megnézném, hogy ki és hol mért Budapesten 11% oxigént normál körülmények között. (Nem egy kémény kimeneti nyílásán. :)

 9. Németh István

  Komoly véleményt kérek az oldott oxigénről a vízben növeli-e a vér o.szintjét?! Gondolok pl. a “kakoun”vízre.

 10. Németh István

  A “kakoun víz És hasonló oldott o2.-t tartalmazó vízek házilag,pl egyen árammal hogyan állítható elő?!

 11. “A légkör oxigéntartalma hegyi levegőn jelenleg 21%, a szmoggal terhelt nagyvárosokban 16-19%.Budapesten mértek már 11%-os oxigénszintet is.”
  Aki ekkora ordas baromságot le mer írni, azt el kéne tiltani mindenfajta írástól. De persze az egyszerű embereket könnyű megvezetni. Innentől kezdve az utolsó szóig totál hiteltelenné vált számomra a cikk.

 12. GÁBORA MÁRTON

  Egy kicsit későn olvastam a cikket, sok odaillő dolgot kaptam úgy a feleségem mint a saját betegségeimmel kapcsolatban.Megpróbálom az oxigéncseppet,bár Nagyváradon ,ahol lakom , azt hiszen egy kicsit nehéz lesz beszerezni.
  Azt utóbbi időben sok bemutatón voltam, ahol nagyban dicsérik a Laser cell LC-001 (BNM termék) amely megnőveli a vér oxigén szállító kapacitását. Szeretném tudni, való ez a dolog vagy csak csalás? Köszönöm.

 13. Botyánszki Kázmér

  Napi 12- 13 órát kettes nyilláú állásban palackból pótolom az igen alacsony oxigénszintemet. A készülék az első kijelzésnél rendszeresen 95-n jelez, majd néhány másodperc múlva kezd az érték csökkenni ( 90-nél kezd villogni ) s szinte az eddigi ismereteim alapján, félelemetes értékre megy le, 3-4 érték között ingadozva. Ez az értékbizony volt már 42,43 44 is . A pulzus szám aránylag szerintem elfogadható : 80-83. Hozzá kell tennem, hogy ha másoknál végezzük ezt a mérést, ott az elfogadható 95, 98 as értékről nem megy lefelé . Mi lehet az oka, hogy nállam az első 2-3 másodpercben mindíg 90-re jelez, majd bármennyi palack használat után a 90-s érték alá csökken. Erősebb oxigén adaolásnál is csak néha-néha tudtam 90 fölétornázni azértéket ? ? Tisztelettel: Botyánszki Kázmér

 1. Pingback: Teljesítménydiagnosztika az EN Sportnál – Jánosfut

 2. Pingback: latestvideo sirius174 abdu23na1918 abdu23na46

 3. Pingback: 2019

 4. Pingback: cleantalkorg2.ru

 5. Pingback: #macron #Lassalle

 6. Pingback: a2019-2020

 7. Pingback: facebook

 8. Pingback: facebook1

 9. Pingback: javsearch.mobi

 10. Pingback: we-b-tv.com

 11. Pingback: hs;br

 12. Pingback: tureckie_serialy_na_russkom_jazyke

 13. Pingback: tureckie_serialy

 14. Pingback: 00-tv.com

 15. Pingback: +1+

 16. Pingback: æóêè+2+ñåðèÿ

 17. Pingback: Ñìîòðåòü ñåðèàëû îíëàéí âñå ñåðèè ïîäðÿä

 18. Pingback: Ñìîòðåòü âñå ñåðèè ïîäðÿä

 19. Pingback: watch

 20. Pingback: âûòîïêà âîñêà

 21. Pingback: ++++++

 22. Pingback: HD-720

 23. Pingback: guardians+of+the+galaxy+2

 24. Pingback: strong woman do bong soon

 25. Pingback: my id is gangnam beauty

 26. Pingback: guardians of the galaxy vol 2

 27. Pingback: 2020

 28. Pingback: kpop+star+season+6+ep+9

 29. Pingback: Video

 30. Pingback: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 31. Pingback: wwin-tv.com

 32. Pingback: movies

 33. Pingback: movies online

 34. Pingback: karan johar

 35. Pingback: Top Movies

 36. Pingback: Movies1

 37. Pingback: 11 10 2019

 38. Pingback: smotretonline2015.ru

 39. Pingback: Serial smotret

 40. Pingback: kinokrad

 41. Pingback: kinokrad 2020

 42. Pingback: ñïèñîê íîâûõ ôèëüìîâ

 43. Pingback: Watch TV Shows

 44. Pingback: casino

 45. Pingback: Kinokrad 2019 Kinokrad Hd

 46. Pingback: filmy-kinokrad

 47. Pingback: kinokrad-2019

 48. Pingback: filmy-2019-kinokrad

 49. Pingback: serial

 50. Pingback: cerialest.ru

 51. Pingback: youtube2019.ru

 52. Pingback: dorama hdrezka

 53. Pingback: movies hdrezka

 54. Pingback: HDrezka

 55. Pingback: kinosmotretonline

 56. Pingback: LostFilm HD 720

 57. Pingback: trustedmdstorefy.com

 58. Pingback: bofilm ñåðèàë

 59. Pingback: bofilm

 60. Pingback: 1 seriya

 61. Pingback: Êîíñóëüòàöèÿ ïñèõîëîãà

 62. Pingback: topedstoreusa.com

 63. Pingback: hqcialismht.com

 64. Pingback: viagramdtrustser.com

 65. Pingback: 4serial.com

 66. Pingback: See-Season-1

 67. Pingback: Evil-Season-1

 68. Pingback: Evil-Season-2

 69. Pingback: Evil-Season-3

 70. Pingback: Evil-Season-4

 71. Pingback: Dollface-Season-1

 72. Pingback: Queer-Eye-We-re-in-Japan-Season-1

 73. Pingback: serial 2020

 74. Pingback: Dailymotion

 75. Pingback: Watch+movies+2020

 76. Pingback: serial-video-film-online

 77. Pingback: tvrv.ru

 78. Pingback: 1plus1serial.site

 79. Pingback: #1plus1

 80. Pingback: 1plus1

 81. Pingback: Watch Movies Online

 82. Pingback: Film

 83. Pingback: Film 2020

 84. Pingback: Film 2021

 85. Pingback: watch online TV LIVE

 86. Pingback: human design

 87. Pingback: dizajn cheloveka

 88. Pingback: human-design-space

 89. Pingback: koma 2020

 90. Pingback: hischnye-pticy-hisxne-ptic

 91. Pingback: The-Gentlemen

 92. Pingback: led-2

 93. Pingback: pod-vodoi

 94. Pingback: vk 2020

 95. Pingback: parazity-oskar-2020

 96. Pingback: human design human design

 97. Pingback: DSmlka

 98. Pingback: viagra

 99. Pingback: viagra online

 100. Pingback: +

 101. Pingback: ¯jak Son³k

 102. Pingback: astrolog

 103. Pingback: film-kalashnikov-watch

 104. Pingback: generic cialis

 105. Pingback: cialis 20mg

 106. Pingback: watch online

 107. Pingback: generic viagra india

 108. Pingback: generic viagra price at walmart

 109. Pingback: viagra generic

 110. Pingback: kinoxaxru.ru

 111. Pingback: pobachennya u vegas

 112. Pingback: Proshanie so Stalinym

 113. Pingback: strelcov 2020

 114. Pingback: film t-34

 115. Pingback: online pharmacy

 116. Pingback: canadian pharmacy

 117. Pingback: sildenafil

 118. Pingback: cialis

 119. Pingback: Beograd film 2020

 120. Pingback: cialis generic

 121. Pingback: sildenafil citrate

 122. Pingback: viagra online

 123. Pingback: psiholog

 124. Pingback: psyhelp_on_line

 125. Pingback: coronavirus

 126. Pingback: PSYCHOSOCIAL

 127. Pingback: rasstanovka hellinger

 128. Pingback: Google

 129. Pingback: free apps for pc download

 130. Pingback: apk download for pc

 131. Pingback: free app for pclaptop

 132. Pingback: free download for windows 7

 133. Pingback: free app for pclaptop

 134. Pingback: free games download for pc

 135. Pingback: app for pc

 136. Pingback: free download for windows pc

 137. Pingback: free apps for pc download

 138. Pingback: games for pc download

 139. Pingback: cannabis oil for sale

 140. Pingback: kharkov university

 141. Pingback: ban hoc thong minh

 142. Pingback: Social Security Planning

 143. Pingback: cash for junk cars calgary

 144. Pingback: professional hairdressing scissor brands

 145. Pingback: Cherekasi film 2020

 146. Pingback: CBD gummies

 147. Pingback: CBD gummies

 148. Pingback: viagra

 149. Pingback: generic viagra

 150. Pingback: free proxies

 151. Pingback: strongest CBD oil

 152. Pingback: best CBD oil

 153. Pingback: Royal CBD

 154. Pingback: Royal CBD capsules

 155. Pingback: Royal CBD cream

 156. Pingback: paddle board inflatable

 157. Pingback: app download for pc

 158. Pingback: dispensary near me

 159. Pingback: quarantined at home

 160. Pingback: men mastubator

 161. Pingback: butterfly stimulator

 162. Pingback: best CBD pills

 163. Pingback: CBD products

 164. Pingback: CBD gummies

 165. Pingback: CBD gummies

 166. Pingback: CBD cream

 167. Pingback: dank vapes

 168. Pingback: CBD products

 169. Pingback: Royal CBD

 170. Pingback: CBD oil

 171. Pingback: best cbd cream for pain

 172. Pingback: best cbd cream for pain

 173. Pingback: Macaw

 174. Pingback: Grand Power Stribog

 175. Pingback: film doktor_liza

 176. Pingback: djoker film

 177. Pingback: Google

 178. Pingback: generic viagra

 179. Pingback: generic ventolin

 180. Pingback: 100mg viagra price

 181. Pingback: cialis without a doctor prescription

 182. Pingback: ciprofloxacina

 183. Pingback: gidonline-filmix.ru

 184. Pingback: koronavirus-v-ukraine-doktor-komarovskiy

 185. Pingback: naltrexone drug

 186. Pingback: best realistic dildo

 187. Pingback: strap on toys

 188. Pingback: best sex toys for men

 189. Pingback: pink dildo

 190. Pingback: Dank Carts

 191. Pingback: Consultant SEO

 192. Pingback: كوتشي

 193. Pingback: English bulldog puppies for sale

 194. Pingback: best CBD oil for dogs

 195. Pingback: best CBD oil for arthritis

 196. Pingback: best CBD oil for pain

 197. Pingback: best CBD oil

 198. Pingback: best CBD oil for dogs

 199. Pingback: best CBD oil for sleep

 200. Pingback: best CBD oil for sleep

 201. Pingback: best CBD cream for arthritis pain

 202. Pingback: best CBD oil for sleep

 203. Pingback: CBD oil for anxiety

 204. Pingback: best CBD oil for arthritis

 205. Pingback: best CBD oil for pain

 206. Pingback: best CBD capsules

 207. Pingback: best CBD oil for anxiety

 208. Pingback: best CBD oil

 209. Pingback: best CBD oil

 210. Pingback: best CBD capsules

 211. Pingback: CBD oil near me

 212. Pingback: best CBD oil

 213. Pingback: best CBD gummies

 214. Pingback: best CBD oil

 215. Pingback: best CBD gummies

 216. Pingback: best CBD oil

 217. Pingback: best CBD gummies

 218. Pingback: careprost generic

 219. Pingback: best CBD gummies

 220. Pingback: best CBD oil

 221. Pingback: best CBD gummies

 222. Pingback: best CBD gummies

 223. Pingback: games free downloa

 224. Pingback: free download for pc

 225. Pingback: app for laptop

 226. Pingback: free download for windows 10

 227. Pingback: viagra suppliers

 228. Pingback: free download for pc windows

 229. Pingback: free app for pclaptop

 230. Pingback: free download for windows 7

 231. Pingback: free games download for pc

 232. Pingback: app free download for windows 10

 233. Pingback: app free download for windows 7

 234. Pingback: games free download for windows 8

 235. Pingback: app free download

 236. Pingback: free pc games download

 237. Pingback: free download for windows 7

 238. Pingback: free games for pc download

 239. Pingback: free download for laptop

 240. Pingback: free download for windows 10

 241. Pingback: apps download for windows 10

 242. Pingback: app for pc download

 243. Pingback: free download for windows 10

 244. Pingback: hhttps://pcappsfull.com/fr/quran-apk.html

 245. Pingback: viagra generic

 246. Pingback: over the counter viagra

 247. Pingback: Canadian Online Pharmacies

 248. Pingback: Canadian Pharcharmy Online

 249. Pingback: make money online

 250. Pingback: vape shop near me

 251. Pingback: win at online roulette

 252. Pingback: knight rider kitt for sale

 253. Pingback: win at online casino

 254. Pingback: win at online roulette

 255. Pingback: make money fast

 256. Pingback: Balance CBD - Scam CBD Oil

 257. Pingback: link building

 258. Pingback: kratom near me

 259. Pingback: Blessed CBD

 260. Pingback: bàn học thông minh tphcm

 261. Pingback: CBD oil for depression

 262. Pingback: CBD oils

 263. Pingback: best CBD oil

 264. Pingback: CBD oils

 265. Pingback: best CBD oils UK

 266. Pingback: best CBD oils UK

 267. Pingback: best CBD oils UK

 268. Pingback: CBD oil UK

 269. Pingback: CBD oil UK

 270. Pingback: free instagram followers

 271. Pingback: hydroxychloroquine cost

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*