Kezdőlap » HKO gyógymódok » Gyógyító hangfrekvenciák
hangtál

Gyógyító hangfrekvenciák

Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene, és egyes hangok gyógyító hatásúak lehetnek. Mindannyian tapasztalhattuk, hogy egy jó zene hallgatása felkavarja szívünket és lelkünket, könnyeket csal a szemünkbe, örömöt a szívünkbe.  Az úgynevezett szolfézs frekvenciák nem csak a mélyebb meditáció elérésében segítenek, hanem akár képesek arra is, hogy testileg és lelkileg gyógyítsanak.

Még az ősi kultúrák is hittek abban, hogy a hanghullámok hatással vannak az emberi szervezetre. Az ókori Kínában már idõszámításunk elõtt néhány száz évvel, a Han-dinasztia idején használtak egy bronztálat, amellyel ennek dörzsöléssel való megszólaltatása révén gyógyítottak. Különleges tulajdonságai miatt ezt a tálat valaha csak a kínai császárok, a „Menny Fiai” használták, és ennek következtében tovább éltek, egészségesebbek lehettek, mint az egyszerû halandók. Az érdekes antik-zöld edény kitûnik nemesen egyszerû alakjával, belsejét négy hal vagy négy sárkány dombormûve díszíti, fülei pedig fényesen ragyogó sárgarézbõl készültek.
Használatához az edénybe vizet töltenek, és vizes tenyérrel az ellenkezõ irányba csúsztatva egyenletes mozdulatokkal dörzsölik a fényes füleket, így egyszer csak furcsa varázslatnak lehetnek tanúi – a víz életre kel. Eleinte csak a felszíne fodrozódik, majd halkan zizeg, szinte táncolni kezd, s szabályosan, négy oldalról örvénylik. Végül millió apró cseppre porlik és a magasba szökken, mint egy szökõkút. A látvány olyan, mintha a négy hal vagy a négy sárkány szájából lövellne ki a víz, és a tál meg is szólal, akár egy hangszer. A hang színe, magassága attól függ, mennyire töltik tele a tálat, és milyen irányban, milyen erõvel, milyen gyorsan rezegtetik. Minél jobb minõségû az edény, annál magasabbra szökik fel a víz.
Az edényből jövő magasabb hang a női energiát képviselő Yinnek felel meg, melynek megszólaltakor az edény szélén 6 helyen szökik fel a víz. A férfias Yangot a mélyebb hangfrekvencia képviseli, mikor az edény szélén 4 sugárban jön fel a víz. A hang és rezgés intenzíven terjed szét a térben. Az edényt dörzsölő aurája néhány percen belül 50-100 cm-rel is növekszik, s ha valaki beleteszi a kezét a szökőkútszerű vízbe, érzi ahogy a rezonancia által az energia szétáramlik testében. A tenyerünkön található meridiánok és reflexzónák ugyanis átveszik a rezonanciát és az így kapott magasabb rezonanciával regenerálják a szervezetet.
Az edény “megszólaltatása” nemcsak a testnek, de a léleknek is jót tesz. A dörzsöléskor keletkező hangok ugyanis az emberben egyfajta meditatív állapotot, mély relaxációt idéznek elő, mellyel jelentős feszültségoldás érhető el. Az edény felhasználása tehát a gyógyítás mellett a belső csend elérésének egyik módszere is.

Elődeink egy hat jegyű zenei skálát alkalmaztak, amit ma szolfézs frekvenciáknak nevezünk. Ennek a skálának a hangjai hasonlóságot mutatnak a mi modern 7 jegyű zenei skálánkkal. A hangskálát a 17. században Le Marie francia zenész egészítette ki a hetedik hanggal, a Ti-vel, hogy teljes legyen a sorozat.

528A hangskála jegyei:

  • “Do” –396 Hz
  • “Re” – 417 Hz
  • “Mi” – 528 Hz
  • “Fa” – 639 Hz
  • “So” – 741 Hz
  • “La” –  852 Hz

A modern ember már nem birtokolta az ősi frekvenciák tudását. egészen addig, míg Dr. Barber, Horowitz és Puleo “újra felfedezte” azt. Ennek nyomán Dr. Horowitz további kutatásokat végzett és felfdezett három további szolfézs frekvenciát. Ezt a három frekvenciát nem tudjuk vokális hangokkal azonosítani: 174Hz, 285Hz, 963Hz. Ezzel a három új frekvenciával kiegészítve a szolfézs skálát, mostmár 9 hangunk van.

A szolfézs hangfrekvenciákat az ősi greoriánus énekekben használták először. Az énekek erre a hat hangra épültek, mélyen behatoltak a tudatos és a tudatalatti elmébe, irányíthatatlan érzelmi reakciókat kiváltva. Dr. Candice Pert megerősíti ezt az állítást: “Az energia és a rezgés molekuláris szinten hat. 70 különböző receptorunk hat a molekulákra, amelyek ha rezgés és frekvencia éri őket, vibrálni kezdenek.”

396Hz Gyökércsakra: ELENGEDÉS

Megszabadít a félelmektől és a bűntudattól. Használhatjuk céljaink realizálására, erőt ad a célok megvalósításához, valamint kijózanító, visszatérít a valóságba.

417Hz Szakrális vagy szexcsakra: MOZDÍTÁS

A múlt feloldása, „beragadt” élethelyzetek előmozdítása, változások elősegítése. Ha Istentől elidegenedtünk, lehetővé teszi, hogy visszatérjünk a jó útra. Segíti a traumák, negatív múltbéli események feldolgozását valamint kreativitásunk előhívását.

528Hz Napfonat csakra: SZERETET

A DNS helyreállítása, csodák frekvenciája. Kijavítja a DNS hibáit, visszaállítja a tökéletes állapotba. Ezt számos területre jótékony hatással van: nő az életenergia, tisztul az elme, nő a kreativitás. Megnyitja az embert a mély belső béke, tudatosság, spirituális tapasztalatok elérésére. A tudósok szerint ez a frekvencia az univerzális fejlődés, egészség és a hosszú élet titka. Bármilyen gyógyulási folyamatot felgyorsít.

639Hz Szívcsakra: KAPCSOLÓDÁS

Emberi kapcsolatok, a két agyfélteke összehangolása. Segít a családi, baráti, párkapcsolati problémák kezelésében, ösztönzőleg hat a kommunikációra, növeli a megértés, szeretet és együttérzés szintjét. Ezt a frekvenciát felhasználhatjuk a párhuzamos világokkal való kommunikáció segítésére is.

741Hz Torokcsakra: INTUÍCIÓ

Az intuíció felébresztése. Megtisztítja a sejteket a méreganyagoktól. A frekvencia segít átállni az egészséges ételek fogyasztására, így egészségesebb, nyugodtabb életet élhetünk, mérgező anyagoktól mentesen. A különböző vírusos, baktériumos, gombás fertőzéseket is tisztítja, de az elektromágneses sugárzás káros hatásaitól is képes megtisztítani sejtjeinket.

852Hz: Homlokcsakra (harmadik szem) – FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET

Spirituális eredetünk, rendeltetésünk, Istennel való kapcsolatunk segítése. Megnyitja az embert a sprituális tapasztalatok befogadására.


Fontos, hogy lehetőleg akkor hallgassuk a frekvenciákat, amikor senki sem zavar meg. Fókuszáljunk közben a hangokra, hagyjuk, hogy vezessenek. A legjobb hatás elérése érdekében legalább hat héten keresztül napi 15 percet szükséges az egyes frekvenciákat hallgatni.

Forrás: www.solfeggiofrequencies.net, www.timberwolfhq.com,

 

Check Also

méregtelenítés

Méregtelenítés – a szervezet komplex tisztítása

Egy átlagos ember manapság túl sok feldolgozott élelmiszert, túl sok szénhidrátot, cukrot, túl sok zsíros ...

Egy hozzászólás

  1. Tisztelt Web-szerző/szerkesztő! A Ridikül Magazin című hetilapban szeretném hosszabban idézni a Gyógyító hangfrekvenciák című írásuknak azon részét, amelyben leírják a kínai edénydörzsölést. A weboldal címét hivatkozásként természetesen kiírjuk. Van kifogásuk az idézet ellen? Üdvözlettel Hajdú Éva vezető szerkesztő

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*