Kezdőlap » Receptek » Édességek » Almás-fahéjas süti
almás-fahéjas

Almás-fahéjas süti

Hozzávalók a tésztához: 3 alma, 200 g kókuszreszelék, 100 g mazsola, 8 tojás, 1tk szódabikarbóna
Töltelékhez: 4-5 alma, fahéj, 2ek nyírfacukor (az eredeti Szendi Gábor receptben 100g szerepel, de szerintem bőven elég ennyi is)

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük, a kókuszt ledaráljuk.  A tojásokat a 3 reszelt almával felverjük, hozzáadjuk a kókuszt, mazsolát és a szódabikarbónát, majd félretesszük. A töltelékhez a maradék reszelt almát fahéjjal és nyírfacukorral édesítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az aljára terítünk egy réteg tésztát, rá az almás fahéjas tölteléket, majd még egy réteg tésztát. Előmelegített sütőben (kb. 200 fok) 40 percig sütjük. Ebből az adagból egy egész tepsi sütemény lesz, a következő napokra reggelire is maradt bőven. Most kicsi és magas formában sütöttem, de célszerű nagyobb és alacsonyabb tepsiben sütni.

Check Also

gesztenyegolyó

Paleo gesztenyegolyó

Hozzávalók: 250g natúr gesztenyemassza, 100g darált mandula, 3 ek. kakaópor, 5ek. xilit, 1 kk rumaroma, ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*