Kezdőlap » Receptek » Édességek » Gesztenyés palacsinta csokiöntettel
Gesztenyéspalacsintacsokiszósszal

Gesztenyés palacsinta csokiöntettel

Hozzávalók: 3 tojás, 9 ek. gesztenyeliszt, 1-2 ek. olvasztott kókuszolaj (vagy vaj), szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 250gnatúr gesztenyemassza, 1 cs kókuszkrém, 3-4 ek nyírfacukor, 2 ek. kakaó

Elkészítés:

Tészta: Feltesszük megolvasztani a kókuszolajat abban a serpenyőben, amelyikben sütni akarjuk a palacsintát. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a gesztenyelisztet, a kókuszolajat és annyi szódavizet, hogy egy sűrűbb állagú palacsintatésztát kapjunk. Végül a serpenyőben kisütjük, nem szakad, nem ragad le, könnyű sütni, és pillanatok alatt megvan. Egy kicsit vastagabb, mint a megszokott palacsinta, rendkívül finom, édeskés ízű. Ebből az adagból 4-5 db lesz.

Töltelék: A gesztenyemasszát lereszeljük, hozzáadunk 1-2 ek. nyírfacukrot és kb. a kókuszkrém felét. Rumaromát is adhatunk hozzá, bár így már nem paleo.

Csokiszósz: A maradék kókuszkrémhez hozzáadjuk a kakaót, 1-2 ek. nyírfacukrot, kevés vizet és összeforraljuk.

Én 1-1 kanál cukrot használtam, a töltelékhez és a csokiszószhoz is, nem szeretem a mai világunkra jellemző túlédesítést, de a párom szerint nem lett elég édes, bár nekem ízlett. Aki édesebben szereti, több cukrot tegyen bele.

Check Also

gesztenyegolyó

Paleo gesztenyegolyó

Hozzávalók: 250g natúr gesztenyemassza, 100g darált mandula, 3 ek. kakaópor, 5ek. xilit, 1 kk rumaroma, ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*