Kezdőlap » Receptek » Édességek » Marcipános feketeerdő torta
feketeerdőtorta

Marcipános feketeerdő torta

Hozzávalók:

  • tészta1: 20dkg darált mandula, 3 tojás, 3 ek kakaópor, 5 ek xilit
  • tészta2: 3 tojás, 3 ek kakaópor, 1 ek xilit, 1 púpozott ek kókuszzsír, 1/2 tk szódabikarbóna
  • a marcipánkrémhez: 10 dkg darált mandula, 3 ek víz, 3 ek xilit, fél tk mandula aroma
  • csokikrémhez: 20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki, 1 doboz kókuszkrém
  • meggyréteghez: 20-30dkg meggy
  • díszítéshez: meggy, étcsoki, mandulaforgács

Elkészítés:

Tészta1: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ajánlott fogpiszkáló próbával tesztelni. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és kettévágjuk.

Tészta2: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsír és a kakaó keverékét. Az így kapott sűrű, ragacsos masszához kanalazzuk a csipet sóval keményre vert tojásfehérjét. A tésztát 3 részre osztjuk és kivajazott tortaformában alsó-felső sütéssel 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Töltelékek: A marcipánkrémhez összekeverjük a darált mandulát, a porított nyírfacukrot, a mandula aromát, és fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd egynemű masszává gyúrjuk. A csokikrémhez a kókuszkrémet felmelegítjük, beletörjük az étcsokit, és addig keverjük, míg sűrű, lágy krémet kapunk.

A torta alapját (tészta1) megkenjük marcipánkrémmel, erre kerül egy réteg vastag csokikrém, következő rétegként jön a  meggy, amire egy újabb vékony réteg csokikrém kerül, végül a tetejére rátesszük a másik réteg tésztát és a megmaradt csokikrémmel bevonjuk a tortát. Fogyasztás előtt legalább négy órára hűtőbe tesszük.

A 2-es tészta lágy, puha tészta, az 1-es pedig a mandula miatt elég kemény, így ha jobban szeretjük a puhább állagot, süthetünk két ilyen tortalapot is. Én legközelebb lehet, hogy így sütöm meg. A tortát 22 cm-es formában sütöttem.

feketeerdőszelet

Check Also

gesztenyegolyó

Paleo gesztenyegolyó

Hozzávalók: 250g natúr gesztenyemassza, 100g darált mandula, 3 ek. kakaópor, 5ek. xilit, 1 kk rumaroma, ...

Egy hozzászólás

  1. Nagyon finom volt 😉

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*