Hozzávalók:
- tészta1: 20dkg darált mandula, 3 tojás, 3 ek kakaópor, 5 ek xilit
- tészta2: 3 tojás, 3 ek kakaópor, 1 ek xilit, 1 púpozott ek kókuszzsír, 1/2 tk szódabikarbóna
- a marcipánkrémhez: 10 dkg darált mandula, 3 ek víz, 3 ek xilit, fél tk mandula aroma
- csokikrémhez: 20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki, 1 doboz kókuszkrém
- meggyréteghez: 20-30dkg meggy
- díszítéshez: meggy, étcsoki, mandulaforgács
Elkészítés:
Tészta1: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ajánlott fogpiszkáló próbával tesztelni. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és kettévágjuk.
Tészta2: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsír és a kakaó keverékét. Az így kapott sűrű, ragacsos masszához kanalazzuk a csipet sóval keményre vert tojásfehérjét. A tésztát 3 részre osztjuk és kivajazott tortaformában alsó-felső sütéssel 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Töltelékek: A marcipánkrémhez összekeverjük a darált mandulát, a porított nyírfacukrot, a mandula aromát, és fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd egynemű masszává gyúrjuk. A csokikrémhez a kókuszkrémet felmelegítjük, beletörjük az étcsokit, és addig keverjük, míg sűrű, lágy krémet kapunk.
A torta alapját (tészta1) megkenjük marcipánkrémmel, erre kerül egy réteg vastag csokikrém, következő rétegként jön a meggy, amire egy újabb vékony réteg csokikrém kerül, végül a tetejére rátesszük a másik réteg tésztát és a megmaradt csokikrémmel bevonjuk a tortát. Fogyasztás előtt legalább négy órára hűtőbe tesszük.
A 2-es tészta lágy, puha tészta, az 1-es pedig a mandula miatt elég kemény, így ha jobban szeretjük a puhább állagot, süthetünk két ilyen tortalapot is. Én legközelebb lehet, hogy így sütöm meg. A tortát 22 cm-es formában sütöttem.
Nagyon finom volt 😉