Kezdőlap » Receptek » Édességek » Marcipános szaloncukor
szaloncukor

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók: 20 dkg darált, hántolt mandula, pár csepp mandulaaroma, édesítés: xilit/nyírfacukor, kevés víz (kb. 1 dl, ha jól emlékszem)

Elkészítés:

A darált mandulát összekeverjük a cukorral és a mandula aromával. Hozzáöntünk kevés mennyiségű vizet, majd tovább gyúrjuk. Annyi vizet szükséges hozzáadni, hogy jól formázhatóvá váljon a masszánk. Folpackba csavarva legalább fél órára tegyük a hűtőbe a marcipánt, hogy könnyebben formázható legyen. A marcipánmasszából kígyókat formázunk és felszeleteljük, szaloncukor méretűre.

Bevonás: A magas kakaótartalmú étcsokit kókuszvajjal gőz fölött felolvasztjuk. A szaloncukrokat fogpiszkálóra tűzzük, és belemártjuk az olvasztott csokiba. Lecsepegtetjük a felesleget, majd hungarocell lemezre szúrjuk a fogpiszkálókat. Hideg helyen megdermesztjük, majd fehér selyempapírból és színes fóliából szaloncukorpapírt készítünk, abba csomagoljuk.

marcipán

szaloncukor bevonása

Az alapreceptet kedvünk szerint ízesíthetjük. Adhatunk hozzá magas kakaótartalmú étcsokit, mézeskalács fűszerkeveréket, víz helyett narancslét vagy vízben pár percig főzött datolyát vagy bármi mást, amit gondolunk, de akár meg is tölthetjük pl aszalt szilvával. Nem csak karácsonykor készíthetjük el, más alkalmakkor bonbonként fogyaszthatjuk.

 

 

 

 

 

Check Also

gesztenyegolyó

Paleo gesztenyegolyó

Hozzávalók: 250g natúr gesztenyemassza, 100g darált mandula, 3 ek. kakaópor, 5ek. xilit, 1 kk rumaroma, ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*