Kezdőlap » Receptek » Kenyerek, sósságok » Lenmagos kenyér
Lenmagkenyér

Lenmagos kenyér

Hozzávalók: 20 ek. lenmagliszt, 5 ek. tökmagliszt, 4 tojás, 1dl víz, 1tk. szódabikarbóna, só,1 ek. zsiradék (kókuszzsír vagy olivaolaj), a tetejére tökmag

Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a másikban a tojást a zsírral és a vízzel. A kettőt összeöntjük és elkeverjük. Egy jól formázható masszát kapunk, akár szabad kézzel is megformálhatjuk kenyerünket. A kenyér külsejét tökmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 20-30  percig sütjük.

Igazi magyaros ízvilágú kenyeret kapunk, főleg ha egy kevés köményt is adunk hozzá.

 

Check Also

omlett

Omlett

Hozzávalók 1 fő részére: 3 tojás, 3 ek víz, só, bors, zsiradék + ízlés szerint ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*