omlett

Omlett

Hozzávalók 1 fő részére: 3 tojás, 3 ek víz, só, bors, zsiradék + ízlés szerint bármilyen zöldség, sajt vagy húsféle és fűszer

Elkészítés: Kevés zsiradékon megpároljuk a zöldségeket. Ha olyan hozzávalót is adunk hozzá, ami főzést igényel, azt külön megfőzzük. Közben villával felverjük a tojást a vízzel, tetszőlegesen fűszerezzük, sajttal is dúsíthatjuk. Miután a zöldségek elkészültek a serpenyőben, hozzáöntjük a felvert tojást. Közepes lángon sütjük, nem kavarjuk. Amint az alja megsült, megfordítjuk egy tányér segítségével. A serpenyőből a tányérra borítjuk az omlettet, onnan pedig visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. Félbehajtva vagy szeletekre vágva tálaljuk, mint a pizzát.

Kiváló paleo vacsora, és rengeteg ízben készíthetjük, éppen mit találunk otthon. Készíthetünk magyaros ízvilágú hagymás-paprikás-kolbászost, olaszos oregánós-fetás-paradicsomost, de nagyon finom az olivás-tonhalas változat is.

Check Also

mandulatallér

Mandulatallér (paleo zsemle)

Hozzávalók: 2 db tojás, 2 ek mandulaliszt (vagy darált mandula), késhegynyi szódabikarbóna, só, a tetejére ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*