Kezdőlap » Receptek » Levesek » Gulyásleves
Gulyásleves

Gulyásleves

Hozzávalók: 0,5kg sertéscomb, 1 vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 2 petrezselyem, 3 sárgarépa, 2 burgonya, 2-3 ek pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, 1 lapos ek paprikakrém (édesapám készíti saját paprikából, én ezt haszálom, de bioboltban is találunk erőspista jellegű terméket), 1ek kókuszolaj vagy zsír

Elkészítés: A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró kockára, a zöldségeket pedig karikára vágjuk, a húst kockázzuk. A hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a paprikát, paradicsomot. Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal, köménnyel, paprikakrémmel és beletesszük a kockára vágott húst. Kb. 15 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzátesszük a zöldségeket (a burgonyát nem), így is pirítjuk egy kicsit, aztán felöntjük kb. 2l vízzel. Kis lángon főzzük, mikor már puhulnak a zöldségek és a hús, akkor beletesszük a burgonyát, és készre főzzük. A főzési idő a hústól függ, tehát ez változó, de nagyjából 2 óra alatt elkészül a leves.

Check Also

brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

Hozzávalók: 1 brokkoli, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél doboz kókuszkrém, kókuszzsír, só, bors, szerecsendió ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*