Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 kisebb brokkoli, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, a sajtmártáshoz: 5g kesudió, 10dkg sajt, só, víz
Elkészítés: A brokkolit kevés sós vízben megfőzzük, botmixerrel turmixoljuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A csirkemelleket klopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk. A brokkolit rákenjük a hússzeletekre, és fogpiszkálóval összetűzzük. Mindkét oldalát serpenyőben pirosra sütjük, majd alufóliával lefedve sütőben sütjük kb. fél órát.
A sajtmártáshoz a kesudiót ledaráljuk, kevés vizet adunk hozzá, annyit, hogy híg tejfölszerű masszát kapjunk. Sózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és addig melegítjük, míg a sajt megolvad és a mártásunk összeáll.