Kezdőlap » Receptek » Szárnyasok » Mátrai borzaska
mátraiborzaska

Mátrai borzaska

Hozzávalók: 2 csirkemell filé, 1 burgonya, 2 tojás, mandulaliszt, só, bors, kesutejföl, fokhagyma, 20 dkg sajt

Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, és borsozzuk. A lereszelt burgonyát összekeverjük a tojással és a liszttel, sűrű palacsintatészta állagúra. A csirkemellet a masszába mártjuk, és forró kókuszzsírban kisütjük. Tálaláskor a tetejére fokhagymás kesutejfölt és reszelt sajtot teszünk.

 

Kesutejföl: 50 g kesudió, 1 tojás, só, bors, negyed citrom leve

A kesudiót felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kicsit hagyjuk ázni. Turmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, a citromlét, majd sóval, borssal fűszerezzük. Vizet még adhatunk hozzá, ha nem lenne elég híg.

Check Also

brokkolivaltöltöttcsirkemell

Brokkolival töltött csirkemell sajtmártással

Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 kisebb brokkoli, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, a sajtmártáshoz: 5g ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*