Kezdőlap » Receptek » Szárnyasok » Meggyes-diós töltött pulykamell
meggyes-diós töltött pulykamell

Meggyes-diós töltött pulykamell

Hozzávalók: 1 pulykamellfilé, 10 dkg aszalt meggy, 10 dkg dió, 1 ek kókuszzsír, só, bors, kakukkfű, méz

Elkészítés:

A pulykamellet nagyobb szeletekre vágjuk, majd klopfoljuk. A töltelékhez a diót durvára vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk, az aszalt meggyet szintén felaprítjuk. A felolvasztott kókuszzsírhoz keverjük a fűszereket és a mézet, végül a diót és a meggyet.

A tölteléket a szeletek közepére helyezzük, feltekerjük roládnak, és fogpiszkálóval összetűzzük. A megtöltött hús minden oldalát forró serpenyőben kevés zsiradékon pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd tepsibe tesszük, és 30-40 perc alatt közepesen meleg sütőben megsütjük.

A pirított dió és a méz grillázs íze kiválóan harmonizál a savanykás meggyel és a kakukkfűvel.

Check Also

brokkolivaltöltöttcsirkemell

Brokkolival töltött csirkemell sajtmártással

Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 kisebb brokkoli, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, a sajtmártáshoz: 5g ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*