Kezdőlap » Receptek » Szárnyasok » Muszaka pulykahúsból
muszaka

Muszaka pulykahúsból

Hozzávalók: 0,4kg darálthús (pulyka), 2 padlizsán, 3-4 nagyobb burgonya, 1 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 3dl paradicsompüré, só, bors, babérlevél, oregánó, fahéj, szegfűszeg, a besamellhez: 3dl zabtej, 3ek mandulaliszt vagy napraforgómagliszt, kókuszzsír, só, szerecsendió

Elkészítés:

A padlizsánokat fél cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, kicsit pihentetjük, majd a felesleges vizet leitatva róla sütőben megsütjük. A krumplit hasonló méretre vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Az apróra szeletelt  hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük, majd amikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paradicsompürét, és zsírjára sütjük.

A besamell mártáshoz egy kanálnyi kókuszzsírt felhevítünk, beleszórjuk a lisztet, átpirítjuk, majd felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük és felforraljuk. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.

Ha minden réteg hozzávaló elkészült, egy tűzálló tál aljába egy sor burgonyát, egy sor padlizsánt, egy sor húsos ragut teszünk. A tetejére padlizsán kerül, amit leöntünk a besamellel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.

muszaka2

A burgonya nem paleo, a szigorúan paleosok pedig padlizsánt sem esznek, így ez az étel nem illeszkedik a paleo étrendbe. Én ennek ellenére ritkán, de fogyasztok burgonyát, mégis a természet egy zöldségéről van szó. Egy olyan zöldség, aminek sajnos túl nagy szerep jutott mai modern táplálkozásunkban, viszont havi 1-2 alkalommal miért ne fogyasztanánk?

Check Also

brokkolivaltöltöttcsirkemell

Brokkolival töltött csirkemell sajtmártással

Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 kisebb brokkoli, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, a sajtmártáshoz: 5g ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*