Kezdőlap » Receptek » Szárnyasok » Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók: 0,5kg darált hús, 0,5l paradicsomlé, 2 vöröshagyma, fokhagyma, 1 tojás, petrezselyem, rozmaring, babérlevél, só, bors

Elkészítés: A hagymát apróra felkockázzuk, a fokhagyma gerezdeket fokhagymaprésen átnyomjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A darált húshoz keverjük a tojást, a felaprított petrezselymet, 1 felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, sót, borsot. A masszából gombócokat formálunk és mindkét oldalát serpenyőben vagy grillen átsütjük. Közben a másik felkockázott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit átpirítjuk, beleöntjük a paradicsomlét, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet és a rozmaringot. A mártást 10 percig főzzük, a végén kivesszük a babérlevelet belőle és beletesszük a húsgombócokat. Ha szükséges, mandulaliszttel sűrítjük.

Check Also

brokkolivaltöltöttcsirkemell

Brokkolival töltött csirkemell sajtmártással

Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 kisebb brokkoli, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, a sajtmártáshoz: 5g ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*