ajvar3

Ajvár

Hozzávalók: 1db padlizsán, 3db kápia, pritamin- és/vagy kaliforniai paprika, 1fej fokhagyma, 1 ek. vörösborecet, 0,5dl olivaolaj, só, bors

Elkészítés: A padlizsánt megszurkálva sütőbe tesszük, 20 perc múlva mellétesszük a paprikákat és még 40 percig 220 fokon sütjük őket. Akkor jó, ha pici fekete színt is kapnak. A sült paprikát pihentetjük kb. 10 percig, majd lehúzzuk a héját, a padlizsánt hosszában kettévágjuk és kikaparjuk a húsát. Egy edénybe tesszük, botmixerrel pépesítjük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat és a borecetet. Tűzön kevergetjük, míg az állaga megfelelő nem lesz, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Egy közepes méretű befőttesüvegnyi adag lesz belőle, 4 főre elegendő.

Ha eltesszük üvegbe, a tartósságát elősegítendő öntsünk a tetejére réteg olívaolajat. Az a lényeg, hogy az ajvár teljes felszínét belepje az olaj, tehát üvege válogatja, hogy pontosan mennyi kell. Érdemes kis üvegekben eltenni, mert felbontás után nem áll el sokáig.

Check Also

tonhalkrém

Tonhalkrém

Hozzávalók: 1 tonhalkonzerv, 2 tojás, pár szem olivabogyó, fél citrom leve, bors Elkészítés: A tonhalat ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*