Kezdőlap » Receptek » Vörös húsok » Brassói rakott káposzta
brassoirakottkaposzta

Brassói rakott káposzta

Hozzávalók: 1 fehér káposzta, 1 lilakáposzta, 0,5kg darált hús, 10dkg füstölt szalonna, 3 vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, paprika, kömény, a tetejére kesutejföl

Elkészítés: A felaprított hagymákat kevés zsiradékon megpirítjuk, és három részre osztjuk. Az egyik rész hagymával a fehér káposztát pároljuk meg, sóval, köménnyel fűszerezve, a másikkal a lilakáposztát, a harmadik részt pedig a darált hússal pörköltként készítjük el, sóval, borssal, paprikával és fokhagymával fűszerezve. A szalonnát külön kisütjük. Kókuszzsírral kikent tepsibe tesszük a rétegeket: lilakáposzta, szalonna, fehér káposzta, pörkölt, lilakáposzta. Én így rétegeztem, de ha a fehér káposztánk több, akkor ebből tegyünk több réteget. Végül a kesutejföllel lelocsoljuk a rakottast. Forró sütőben kb. 50 percig sütjük.

Kesutejföl: 50 g kesudió, 1 tojás, só, bors, negyed citrom leve

A kesudiót felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kicsit hagyjuk ázni. Turmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, a citromlét, majd sóval, borssal fűszerezzük. Vizet még adhatunk hozzá, ha nem lenne elég híg.

Check Also

kolbásszaltöltöttkaraj

Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók: 1 (rövid) karaj, 1 szál parasztkolbász, 3 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só és bors ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*