Kezdőlap » Receptek » Vörös húsok » Kolbásszal töltött karaj
kolbásszaltöltöttkaraj

Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók: 1 (rövid) karaj, 1 szál parasztkolbász, 3 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só és bors

Elkészítés:

A karajt hosszában felszúrjuk, vagy a hentessel felszúratjuk, majd a résbe beletoljuk a kolbászt úgy, hogy a végei kilógjanak. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikával bedörzsöljük. A felszeletelt vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket a hús alá és köré helyezzük, kevés vizet öntünk rá, és fóliával lefedve magas hőfokon kb. másfél órán keresztül sütjük. A sütés vége előtt fólia nélkül addig sütjük, míg szép színt kap. Melegen vagy hidegen, vékonyan vagy vastagabban szeletelve tálalhatjuk.

A hús mellé sütéskor tehetünk más zöldséget is, pl. sárgarépa, fehérrépa, zeller, … A zöldséges szaftot passzírozhatjuk is, így mártást adhatunk a húshoz.

Check Also

BBQ oldalas

BBQ oldalas

Hozzávalók: 0,5kg oldalas, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma, só, bors, babérlevél, majoranna, szegfűszeg, 2 ek. ketchup, ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*