Hozzávalók: 1 (rövid) karaj, 1 szál parasztkolbász, 3 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só és bors
Elkészítés:
A karajt hosszában felszúrjuk, vagy a hentessel felszúratjuk, majd a résbe beletoljuk a kolbászt úgy, hogy a végei kilógjanak. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikával bedörzsöljük. A felszeletelt vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket a hús alá és köré helyezzük, kevés vizet öntünk rá, és fóliával lefedve magas hőfokon kb. másfél órán keresztül sütjük. A sütés vége előtt fólia nélkül addig sütjük, míg szép színt kap. Melegen vagy hidegen, vékonyan vagy vastagabban szeletelve tálalhatjuk.
A hús mellé sütéskor tehetünk más zöldséget is, pl. sárgarépa, fehérrépa, zeller, … A zöldséges szaftot passzírozhatjuk is, így mártást adhatunk a húshoz.