Kezdőlap » Receptek » Vörös húsok » Rakott karfiol
rakott karfiol

Rakott karfiol

Hozzávalók: 1 karfiol, 500g darált hús, 1 vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, 1 kanál sűrített paradicsom, só, bors, pirospaprika, kesutejföl (zabtejszín)

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben feltesszük főni. A darált húsból pörköltöt készítünk, tehát a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, pici vizet és a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, végül a zúzott fokhagymát és lefedve pároljuk. Hőálló tálba rétegenként belerakom a karfiolt és a húst úgy, hogy legfelülre karfiol kerüljön. Ráöntjük a kesutejfölt és előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép színt nem kap a teteje.

Kesutejföl: 50 g kesudió, 1 tojás, só, bors, negyed citrom leve

A kesudiót felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kicsit hagyjuk ázni. Turmixoljuk, hozzáadjuk a tojást, a citromlét, majd sóval, borssal fűszerezzük. Vizet még adhatunk hozzá, ha nem lenne elég híg.

Check Also

kolbásszaltöltöttkaraj

Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók: 1 (rövid) karaj, 1 szál parasztkolbász, 3 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só és bors ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*