Kezdőlap » Receptek » Vörös húsok » Vörösboros céklás marha
vorosboros ceklas marha

Vörösboros céklás marha

Hozzávalók: 500g marhafelsál, 3 kis fej vöröshagyma, 3 cékla, 250g apró gomba, 2 dl vörösbor,  kis doboz paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, olaj

Elkészítés: Kockázzuk fel a húst és forró olajon süssük pirosra, majd szedjük ki és rakjuk félre. A hagymát negyedeljük el és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd tegyük vissza a húsdarabokat az edénybe. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, adjuk hozzá a kakukkfüvet, az ujjnyira felcsíkozott céklát és a paradicsompürét. Fedjük le és tegyük egy órára az előmelegített sütőbe. Adjuk hozzá a gombát, ismét fedjük le és pároljuk újabb 30-40 percig, amíg a hús és a cékla is meg nem puhul.

Check Also

kolbásszaltöltöttkaraj

Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók: 1 (rövid) karaj, 1 szál parasztkolbász, 3 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só és bors ...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*