Kezdőlap » Spiritualitás » Sors kontra vonzás törvénye
gondolkodas

Sors kontra vonzás törvénye

Pozitív gondolkodás, vonzás törvénye

Sokáig hittem azt, hogy pozitív gondolkodással bármit elérhetünk, amit csak akarunk. Boldog életet élhetünk, egészséget, autót, szép házat, jó munkahelyet, boldog családot…azt teremtünk, amiről hisszük, hogy miénk lehet. Ehhez csupán csak a vonzás törvényét kell ismernünk, és sikeresen alkalmaznunk nap mint nap. Ha nincs félelem, aggodalom benned a jövővel kapcsolatban és hiszed, valamint elvárod, hogy megtörténjenek veled a fent említett jó dolgok, akkor így is lesz. Igen, de érdekes módon sokan mégis kudarcot vallanak,. Nem csináljuk jól? Nem hiszünk benne? Nem kívánjuk eléggé?

Sors és karma

Történnek velünk olyan események, melyeket nehéz megmagyaráznunk, megértenünk és a legszívesebben menekülnénk előlük. Ilyenkor sokat segít a pozitív gondolkodás, de talán még többet, ha elfogadjuk a történéseket, megéljük őket, tudva azt, hogy idővel úgyis minden elmúlik és megszépül. Carl Gustav Jung gondolatai jól érzékeltetik ezt.

 „Csak a betegségem után értettem meg, milyen fontos, hogy igent mondjunk a tulajdon sorsunkra.  Mert ilyen módon jön létre egy olyan én, amely akkor sem vall kudarcot, ha fölfoghatatlan dolog történik vele. Olyan én, amelyik kitart, elviseli az igazságot, és megbirkózik a világgal meg a sorssal. Akkor még a vereségből is győzelem kovácsolható. Semmi sem kuszálódik össze – sem kint, sem bent: a tulajdon folytonosságunk ugyanis helyt állt az élet és az idő áradatával szemben.”

Osho azt mondja, hogy bizonyos feladatokkal, lehetőségekkel születünk le a földre. Képzeljünk el egy kalapot, amiben benne vannak a feladataink és lehetőségeink. A tudatos gondolkodás, a szabad akarat lehetővé teszi számunkra, hogy azokat a feladatokat oldjuk meg, amelyeket akarunk, azokat a lehetőségeket használjuk ki, amelyeket akarunk. De a szabad akarat révén mindenki csak a saját tarsolyában lévő dolgok közül tud megvalósítani! Ha nincs a tarsolyodban egy adott lehetőség, amit akarsz, azt nem is fogod tudni bevonzani, hiába is szeretnéd.

A sors terveibe nem avatkozhatunk bele, de a tudatos gondolkodás hozzásegít ahhoz, hogy jelenünket a lehető legpozitívabb történésként éljük meg.

Check Also

Lo-Shu

A Tao numerológiája: születésnap számunk

A Tao numerológiája több mint 6000 éves múltra nyúlik vissza, a Ji Csingből ered. Ez ...

2 hozzászólás

  1. köszi, valamikor néhány pillanatra elkápráztatott a vonzás törvénye, meg a polaritás törvénye és még a karma is, de rájöttem hogy a belső elégedettség, elfogadás, szeretet fontosabb minden egyéb vonzásnál.

    • Igen, az elfogadás és a szeretet a kulcsszó. Ha erre rájössz, már nem érdekel a vonzás törvénye, mert amit megismersz, az sokkal jobb ennél.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*