Milyen biciklit érdemes venni a családosoknak?

2024. július 03.

Az üzletekben megannyi kerékpárgyártó kétkerekűje megtalálható. Ha nemcsak a fizikai bringás boltokban nézünk szét, hanem online is, akkor elképesztő mennyiségű gyártó cangájával fogjuk szembe találni magunkat. 

Okkal merülhet fel a kérdés, hogy ha azt szeretnénk, hogy a család minden tagjának ugyanolyan gyártmányú bicaja legyen, akkor melyik gyártó biciklijei között érdemes szétnézni?

Családosoknak kitűnő választást jelentenek a KerékpárWebshop kínálatában kapható Capriolo drótszamarak. Maga a Capriolo is családi vállalkozásként indult annak idején még 1996-ban, és egyaránt gyártanak bicajokat kicsik és nagyok számára. A cég nemzetközileg is elismert járgányokat állít elő.

Ezt kell tudni a Capriolo bringáiról

Nem messze a déli magyar határtól, a Szerbiában található Topolya városában indult az üzlet. Még manapság is itt található a cég székhelye. Kezdetekben egy aprócska műhelyben, kézzel szerelték össze az első drótszamarakat.

Idővel aztán modernizálódott a termelés, és egy hatalmas gyártósorról gördültek le a biciklik. Emellett létesült egy méretes raktár és irodák is. Az eltelt több mint negyed század során folyamatosan arra törekedtek a Capriolónál, hogy tartsák a lépést a legújabb trendekkel, így sok pénzt invesztáltak fejlesztésekbe. Jelenleg húsz országban lehet megvásárolni a Caprioló cangáit, többek között Magyarországon is a már említett KerékpárWebshop felületén keresztül.

Fontos szempontok kerékpárválasztás során

Ha felnőttként vásárolunk bicajt, akkor lényeges, hogy legyünk tisztában a tényleges igényeinkkel. Legyünk reálisak, valljuk be önmagunknak, hogy mennyi időnk lesz bringázni, és várhatóan éves szinten hány kilométert fogunk letekerni. Nem elhanyagolható szempont persze az sem, hogy ezt milyen terepen fogjuk megtenni.

Amennyiben a gyermekünk számára veszünk valamilyen kétkerekűt, akkor ne pusztán a szín alapján bökjünk rá valamelyikre. Vegyük figyelembe a csemete testmagasságát, és azt is, hogy milyen körülmények között fogja használni a lurkó a kerékpárt.

Kényelmi szempontok

A kényelem egyáltalán nem elhanyagolható szempont, ha biciklizésről van szó. Egy néhány perces úton persze szinte mindegy, hogy mennyire párnázott a nyereg, ám ha órákon keresztül szeretnénk tekerni, akkor már egy igen fontos szempont.

Sokak számára előnyt jelent, ha van a kétkerekűn sárvédő vagy fel lehet szerelni rá egy kosarat. Ideális esetben nem túlságosan bonyolult a bringára feltenni előre és hátra is egy-egy lámpát, de van, akinek az is lényeges, hogy legyen a bicaján kitámasztó vagy kulacstartó. Célszerű összeírni, hogy milyen extrákra lehet szükségünk, hiszen ez is befolyásoló tényező lehet egy drótszamár kiválasztásakor.

Azt mindenképpen le kell szögezni, hogy a kitűnően felszerelt kerékpárok elsősorban városi használatra alkalmasak. Aki terepen, változatos körülmények között szeretne biciklizni, annak bizonyos extrákról le kell mondania.

Ajánló