Mire kell figyelni a céges költözés lebonyolításakor?

2024. május 22.

A céges költözés több ponton is különbözik a lakossági költöztetéstől. Ez a művelet ugyanis több dolgot is hoz magával, mint például a cég működésének leállása, a dolgozók munkájának nélkülözése és egyáltalán nem utolsósorban a bevételkiesés.

Ezek a tényezők önmagukban sem kívánatosak, így együtt pedig még inkább igyekezni kell őket minimalizálni. Ehhez nincs más dolgunk, mint alaposan megtervezni a költözés lebonyolítását és professzionális, irodaköltözésre is szakosodott vállalkozásra bízni a folyamatot.

A bevételkiesés minimalizálása

A vállalkozásban minden egyes kiesett nap bevételkiesést fog okozni, ezért a Promove azt tanácsolja, hogy az irodaköltöztetés előzetes tervezéssel kell, hogy kezdődjön. Ez teszi lehetővé a továbbiakban azt, hogy minden az ütemezett menetrend szerint történjen, és a lehető leghamarabb visszaálljon a szokásos munkamenet. A hétvégi költözés nagy előnye, hogy szabadnapra időzíti a műveletet, ezáltal hétfőn már a szokásos rend szerint állhatnak munkába a cég munkatársai.

A céges költözés sajátosságai

Az irodaköltöztetés másik egyedi tulajdonsága, hogy teljesen más tárgyakat kell elszállítani, mint a lakossági szolgáltatás esetében. Ráadásul ezekre a dolgokra lehet, hogy néhány óra múlva már szükség lesz, ezért nagyon pontos adminisztrációra van szükség és mindig tudni kell, hogy az adott dokumentum hol található.

Ebben az esetben ugyanis át kell szállítani az új helyszínre a céges dokumentumokat, szerződéseket, egyéb iratanyagokat, a munkatársak adminisztrációját, irodaszereket, irodai berendezéseket, gyártógépeket, számítógépeket, szervereket, irodabútorokat. Nem szabad elfeledkezni ezeken kívül az olyan holmikról, mint a dolgozók személyes tárgyai vagy a konyhai dolgok, növények és más kiegészítő berendezési tárgyak.

A költöztető cég megbízása

Ha már biztos az, hogy a cégnek új telephelyre kell áttelepülni, akkor a lehető legrövidebb időn belül ki kell választani a megfelelő vállalkozást, azt, aki rutinnal és kidolgozott sémák szerint végzi el ezt a feladatot. Ebben az esetben ugyanis nem fog a fejetlenség eluralkodni, hanem mindenki pontosan tudni fogja a dolgát, mivel egy pontos protokoll szerint fog minden lezajlani.

Előzetes tervezés

Ez az időszak rendkívül fontos, mivel ez biztosítja azt, hogy ha majd eljön a költözés napja, akkor a lehető leggördülékenyebben és kidolgozott koreográfia szerint történjen minden. Első lépésként ki kell nevezni egy belső koordinátort, akinek az lesz a feladata, hogy egy kézben legyenek a költözés körüli feladatok. A koordinátorhoz bátran lehet fordulni, hiszen minden információ birtokában van, valamint ő tartja a kapcsolatot a költöztető céggel. A koordinátor pontosan tudni fogja azt, hogy mely tárgyak élveznek prioritást, melyik doboz hol található és mi van benne, valamint azt, hogy mikor melyik fázis következik.

Annak érdekében, hogy az irodaköltöztetés gyors legyen és a cég működése a lehető legrövidebb ideig álljon, hozzáértő vállalkozást kell megbízni a feladatra!

Ajánló

Milyen fugázóanyagot válasszunk?

Milyen fugázóanyagot válasszunk?

A hidegburkolatok kialakítása során fontos lépés a fugázás, vagyis a csempe- és járólapok közötti hézagok kitöltése, amelyhez különféle...

bővebben