A brazil fazon – már nem csak a trópusokon divat

2024. május 29.

Új intim gyantázási fazont próbálnál ki? Vagy először jelentkeztél be egy szalonba, és nem tudod, milyen stílust válassz? A brazil fazon évtizedek óta az egyik legnépszerűbb forma. De milyen szempontokra kell odafigyelned gyantázás után, hogy bőröd ne csak sima, de egészséges és ápolt is legyen az intim területeken? Cikkünkből kiderül, mi is az a brazil fazon, emellett pedig azt is megtudhatod, hogy milyen gyantatípusok léteznek, és hogy miért érdemes intimkozmetikusra bíznod a kezelést.

Mi is az a brazil gyanta?

A teljes szőrtelenítés a 80-as években robbant be a divatba, és az elmúlt évtizedekben mit sem veszített népszerűségéből. Az eljárás eredete 1987-re nyúlik vissza, amikor hét brazil nővér nyitott egy a szeméremszőrzet eltávolítására specializálódott szalont New York-ban. Olyan szőrtelenítési technikát kínáltak, amely csak egy vékony csíkot hagy meg a szeméremdombon.

Innen terjedt el a ma is ismert és közkedvelt brazil fazon, amely alatt teljes intim testszőr  eltávolítását értjük, beleértve a szeméremdombot, a külső nemi szervezet, a feneket és a gátat is. Az eredeti fazonhoz hasonlóan manapság is kérheted egy kis mennyiségű szőr meghagyását és formázását – ez lehet vonal, háromszög vagy négyzet, de teljesen egyedi minta is.

Sokak számára kérdés, hogy mi a lényegi különbség a brazil fazon és a bikini gyantázás között. Míg utóbbi esetében az intimkozmetikus csak a bikinivonal mentén távolítja el a szőrt, a brazil fazon alatt teljes intim gyantázást értünk. Ebből adódik a kezelések időtartama közti különbség is, hiszen a brazil gyantázás alapvetően több és érzékenyebb bőrfelületet érint. 

Tényleg olyan fájdalmas?

Ha még nem jártál intimkozmetikai szalonban, valószínűleg neked is a fájdalom jut először eszedbe a brazil fazonról. A valóságban mindez főleg attól függ, hogy milyen technikákkal és anyagokkal végzik a kezelést. Lássuk, mik a legfontosabb szempontok, amiket érdemes figyelembe venned.

  1. A kezelés gyakorisága

A rendszeres gyantázás hatására bőröd rugalmasabbá, a szőrszálak pedig gyengébbé és ritkábbá válnak. Ennek köszönhetően az idő előrehaladtával a kezelések egyre kevesebb kellemetlenséggel járnak majd. 

  1. Megfelelő technika és utókezelés

A nem megfelelően végzett intim gyantázás szőrbenövéshez és bőrgyulladáshoz vezethet, de akár komoly sérüléseket is okozhat. Éppen ezért érdemes mindig profi szakemberre bíznod a kezelést, aki egyéni bőrtípusod igényeinek figyelembevételével választja ki a legmegfelelőbb anyagokat és technikákat.

A gyantázást követő intim bőrápoláshoz érdemes vegán kozmetikumokat használnod, hiszen a növényi összetevők kíméletesen ápolják az igénybevett bőrt és nem okoznak allergiás reakciót sem.

  1. A gyanta típusa

Egyáltalán nem mindegy, hogy az intimkozmetikus milyen típusú gyantát használ az érzékeny területeken. De egyáltalán milyen anyagokat használnak a gyantázáshoz? Olvass tovább!

Hagyományos gyanta

A hagyományos gyanta széles körben ismert, ennek ellenére használata több okból sem ajánlott az intim szőrtelenítéshez. A klasszikus gyanta számos vegyi anyagot tartalmaz, a szintetikus összetevők pedig megnövelik a kiütések és a bőrgyulladás esélyét az érzékeny intim bőrfelületen. Ez a gyantatípus ráadásul erősen húzza a bőrt, a kezelés így szinte biztosan fájdalmas lesz. Sőt, a forró anyag még égési sérüléseket is okozhat.

Cukorgyanta

A brazil fazonhoz és általában az intim szőrtelenítéshez manapság már inkább cukorgyantát használják az intimkozmetikai szalonok. Ez az anyag ugyanis nem tapad hozzá a bőrhöz, így jelentősen csökkennek a kellemetlenségek a kezelés alatt. A cukorpasztát ráadásul nem kell felforrósítani, így nem okoz égési sérülést. Mivel a cukorgyanta természetes összetevőkből áll és nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat, nem kell tartanod az allergia vagy a szőrbenövés kockázatától sem.

Microwaxing

A microwaxing egy olyan speciális eljárás, amelyet már 15 éve fejlesztenek kifejezetten az intim területek biztonságos és hatékony szőrtelenítéséhez. Az eljárás lényege, hogy a gyantázást a lehető legkisebb egységekben végzik. Ez azért fontos, mert az intim területeken a bőr állapota és minősége akár milliméteres különbséggel is változhat. A kíméletes intim microwaxing eljárás alkalmazkodik ezekhez az eltérő igényekhez, így az eredmény nemcsak sima, de ápolt és egészséges bőr lesz. 

Miért válaszd a brazil fazont?

Vannak olyan körülmények, amelyek kifejezetten ajánlottá tehetik számodra a brazil fazont. A teljes szőrtelenítés megkönnyíti a hatékony higiéniai rutint, így a sportolsz, egyszerűbb lehet az intim területek frissen tartása. A waxing eredménye ráadásul akár 3-4 hétig is kitarthat. Éppen ezért akkor is ideális választás, ha nem akarsz folyton bíbelődni a szőrtelenítéssel – hiszen elegendő havonta egyszer ellátogatni az intimkozmetikusodhoz.

Sokakat kifejezetten zavar az intim szőrzetük látványa a strandon vagy fehérneműben – ha te is a teljes csupaszságot preferálod, brazil fazont neked találták ki. Ne feledd, hogy az intim szőrtelenítés mindig a te személyes ízlésedtől és elképzeléseidtől függ. Mindig oszd meg őszintén a kéréseidet az intimkozmetikusoddal, aki segíteni fog, hogy az intim területek ne csak ápoltak és egészségesek legyenek, de a te saját stílusodat is tükrözzék.

Összegzés

A brazil fazon ma is az egyik legkedveltebb intim szőrtelenítési forma. Ahhoz azonban, hogy a bőröd egyszerre sima és egészséges legyen, érdemes mindig képzett intimkozmetikusra bíznod a kezelést.

Az olyan profi szalonokban, mint a Naturiti intimkozmetika, először mindig a te egyéni bőrtípusod igényeit mérik majd fel. A megfelelő gyantázási technikák és a vegán intimkozmetikumok használatának köszönhetően pedig hosszan tartó simaságot, valamint ápolt és friss bőrfelületet élvezhetsz az intim területeken is.

Ajánló

Milyen fugázóanyagot válasszunk?

Milyen fugázóanyagot válasszunk?

A hidegburkolatok kialakítása során fontos lépés a fugázás, vagyis a csempe- és járólapok közötti hézagok kitöltése, amelyhez különféle...

bővebben