A legjobb mosószer természetes összetevőkből (lépésről-lépésre)

2024. február 06.

A legjobb mosószer természetes anyagokból készül.

Sok fogyasztó ugyanolyan hűséges a mosószeréhez, mint a kedvenc üdítőitalához, mások viszont az vásárolják meg, ami éppen akciós. Ám az utóbbi években egyre több tudatos vásárló jelent meg a piacon, aki a hatékony folteltávolítás és a kellemes illat mellett arra is ügyel, hogy a választott termék megfeleljen a környezet iránti felelősségtudatának. Hogyan válasszunk olyan mosószert, ami egyszerre kíméletes a bőrünkhöz és a ruhánkhoz, emellett kizárólag nagy teljesítményű, növényi alapú összetevőkből készült? Segítünk!

Az a legjobb mosószer, amely nem terheli a környezetet

Akár a viszkető bőröd miatt, akár azért, mert etikusabb életmódot szeretnél folytatni, a szokásos mosószered helyett érdemes környezetbarát alternatívát keresni. Bár olcsóak és használatuk kényelmes, a legtöbb általános mosószer hemzseg a szintetikus vegyi anyagoktól, például a foszfátoktól, a klórtól és a fehérítőszerektől, amelyek szennyezik vizeinket, károsítják érzékeny ökoszisztémánkat, és irritálhatják érzékeny bőrünket.

A környezetbarát címke sok mindent takarhat, de ezek a mosószerek nem tartalmaznak potenciálisan káros összetevőket, csak természetes színezéket és illatanyagokat. Keresd a foszfátmentes, biológiailag lebomló és újrahasznosítható anyagokba csomagolt termékeket. A legjobb mosószer ismérvei közé tartozik az is, hogy megbízható környezetvédelmi szervezetek tanúsítvánnyal látják el, tehát nem csupán a gyártó állítja, hogy terméke megfelel az ökoszabványoknak.

Mosószer teszt: hipoallergén mosószerek

Ha allergiás vagy, valószínűleg a „hipoallergén” feliratú termékeket keresed, hogy elkerüld az allergiás reakciókat. A hipoallergén azt jelenti, hogy a termék kevés allergiát okozó anyagot, úgynevezett allergént tartalmaz, így az érzékeny bőr számára is ideális választás. 

A legjobb mosószer a számodra az lesz, amely olyan természetes anyagokból készült, mint például az antibakteriális és antioxidáns hatásáról ismert zöld tea, viszont nem tartalmaz olyan enzimeket, amelyek irritálhatják a bőrt.

Mosópor vagy mosógél?

Az általános célú mosószerek folyékony, por vagy kapszulás formában kaphatók. A mosószerek minden formája jól tisztítja a ruhákat, de a folyékony mosószerek különösen hatékonyak a zsíros, olajos foltokra, és könnyen használhatók célzott folteltávolításhoz. A por állagú mosószereknél előfordulhat, hogy nem oldódnak fel teljesen, így a mosógépen és a ruhán is nyomot hagyhatnak. 

Mosópor márka a kisbabák érzékeny bőrének védelmében

Az újszülöttek bőre rendkívül érzékeny, és fejlődő szervezetük hajlamos az allergiás reakciókra, amelyeket a szintetikus illatanyagok is fokozhatnak. Fontos, hogy olyan hipoallergén babamosószert válassz, amely természetes és nem irritál. Például a kolloid zabliszttel gazdagított ekcémás bőrre kifejlesztett folyékony mosószer nem tartalmaz színezékeket, illatanyagokat, mesterséges fehérítőket, enzimeket vagy szintetikus tartósítószereket, így tökéletes vegyszerérzékenyek számára. 

Nincs szükség durva kemikáliákra ahhoz, hogy a foltokat eltávolítsd a babaruhákból. Az almaszósztól kezdve, a bukáson át egészen a szennyes textilpelenkáig a természetes, környezetbarát babamosószerek nagyon hatékonyak még alacsony hőfokon is. 

Miért válaszd a természetes mosószereket?

Az ilyen termékek nem tartalmaznak rákkeltő vegyi anyagokat, mutagéneket és hormonháztartást károsító anyagokat. PETA tanúsítvánnyal rendelkeznek, hipoallergének és állatkísérlet-mentesek. Minden mosószer  növényi és ásványi alapú forrásokból készült. Illatmentes, és természetes, élénkítő illatokban is kaphatóak, mint például a vadvirág illetve a mountain essential, amely a hegyi levegő érintetlenségét idézi.

A természet és a technológia keveredése jó dolgokat hoz létre, és sok esetben ECOLOGO® tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely a mögöttük álló cégek elkötelezettségéről tesz tanúbizonyságot a csökkentett környezeti hatás mellett. A pecsét azt jelzi, hogy háztartási termékeiket szigorú vizsgálatoknak vetették alá, hogy megfeleljenek a független felektől származó környezetvédelmi előírásokra vonatkozó szabványoknak.

Ajánló